A tizedik évadra időzítették a hírt, hogy a január 22-i Téli Etyeki Piknik az utolsó lesz a sorban. A szervezők azonban rögtön meg is nyugtatnak mindenkit, hogy nem zárásról van szó, éppen ellenkezőleg, újabb előrelépést terveznek és a januári Pikniket követően egy frissebb, még izgalmasabb tematikával szeretnék meglepni Etyek szerelmeseit és azokat is, akiket még eddig nem láttak vendégül. Izgatottan várjuk, hogy milyen rendezvények következnek, de a szervezők csak később árulnak el részleteket, addig is január 22-én – némileg paradox módon - tüzes és gőzölgő italokkal igyekeznek majd hűteni a kedélyeket, és persze lesznek toros ételek és igazi mulatság a téli dűnék között. A böllérek 9 órára időzítették a pörzsölést, hogy ne kelljen a vendégeknek hajnalban kelni, tehát érdemes már reggel kilátogatni a Gasztrosétányra, de egész nap találhatnak maguknak gasztronómiai és kulturális kikapcsolódást, akik például egy kis harmonikazenére, látvány malacsütésre, finom falatokra és italokra vágynak. Érdemes a keretben részletezett ingyenes applikációt is végigböngészni, ha kíváncsiak vagyunk a részletekre, de alább is közöljük a programot és kínálatot.
Az ingyenes e-tyek applikáció (Android *** iOS) nagy segítségünkre lehet, ha a Piknik idejére (vagy bármikor máskorra) szállást, vendéglátóhelyet keresünk vagy például programot szervezünk és (tavasztól) e-bike-ot bérelnénk, esetleg csak rápillantanánk az élő webkamera képére, hogy lássuk, mi újság a Gasztrosétányon!
A PINCÉK PROGRAMJA ÉS KÍNÁLATA:
Aubergine Terasz
Padlizsánkrém
Disznótoros hurka és kolbász
Grillezett pulykamell és kolbász
Sweet Dream Pince
Helyben készült kézműves és házi sütemények
Kilencféle kézműves hamburger, gyrostál és tortilla-tekercs
Házi sült kolbász és kacsazsíros kenyér lilahagymával
Házi készítésű erdélyi padlizsánkrémes kenyér paradicsommal
Forró csoki és tea, IIly kávékülönlegességek
Forralt bor
Gombai Pezsgőpince
Kóstoló a pince pezsgőiből és boraiból
The Vine HRVSTD for You
Az etyeki Öreghegyről származó fiatal kézműves ökoborászat válogatott tételei, köztük a 2020-as évjárat zászlóshajó bora, a most először kóstolható Balian Grande Cuvée
Milán Pince – Zalán Faház
Babgulyás füstölt csülökkel háziasszony módra
Disznótoros és házi kocsonya disznóságokkal
Almás és meggyes pite, forralt bor, forró tea és pálinka
Bortodoor Country
Borkóstoló és vásár
Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
Húsgombócos csorba, faszénen sült miccs
Házi nyújtott rétes
Etyeki borok és helyi szőlőpálinka
Újhegyi Kerekes Pince
A pincészet termékeinek kóstolója és vására
Árpás Laci Sonkamester Pincéje:
9.00 óra: disznótor és látvány malacsütés
Pulled pork, grillkolbász, káposzta drótos köcsögben és sonkatál
Házi rétes
Halmi Pince
Fűszeres forralt rozé feketeszederrel
Gyömbéres citromfűtea a gyermekek ízvilága szerint
Folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök
Kácsor „Kíra” Pince
ú Etyeki borok, gyümölcspárlatok, rozémust, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
ú Etyeki Sörmanufaktúra
Rezeda Terasz:
Füstöltcsülkös burgonyaleves és francia hagymaleves
Vargányás kacsazúzapörkölt gerslivel
Tejfölpaplan alatt sült káposzta vegetáriánusoknak
Túrógnocchi sajtmártásban
Gesztenyés tiramisu
Melengető italaink: forralt bor pikáns fűszerezéssel, Jägertee, tojáslikőr, forró csoki, szálas teák
Etyek 4 borászatából válogattuk össze kedvenceinket
IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészet
A pincészet borainak és pezsgőinek kóstolója és vására
STELÁZSI – Kultúrbirtok
ú Sütőtökkrémleves
ú Vörösboros szarvaspörkölt és tépett szarvascomb lilahagyma chutneyval
ú Meleg túrótorta csipkebogyóöntettel
ú Sajt- és sonkatál és minden finomság a stelázsinkról
Dvorák Vendégudvar
Állatsimogató és parasztudvar-látogatás
Füstöltcsülkös babgulyás és csülkös-körmös pacal
Malacsült párolt lilakáposztával és disznótoros tál és toroskáposzta
Aranygaluska
Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat
12:00-17:00 óra: harmonikazene a fűtött teraszon
Csülkös bableves és székelykáposzta
Sült kolbász, kocsonya és pecsenyezsíros kenyér
Császármorzsa
Etyeki Sajtútállomás:
Sajtkülönlegességek és túródesszert
Rókusfalvy Birtok:
ú Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó:
Sült kacsamáj krém szedres, lilahagymás jammel
Sütőtökrémleves gyömbéres kekszmorzsával
Szarvaspörkölt burgonyafánkkal
Fahéjas almáspite
ú 10.00-12.00 óra: Reggeli matiné - rajzfilmvetítés
ú 10.00-17.00 óra: Kató Néni Finomságai (kürtőskalács workshop)
ú 11.00-15.00 óra: Greta Handmade Design kézműves workshop
ú 12.00-16.00 óra: Estage Duo jazz & swing koncert
ú 13.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben
Hegedűs Sajtműhely
10.00 órától: Sajtkészítés-bemutató
13:00 és 15:00 óra: Tárlatvezetés a sajtérlelőben