2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Kultúra

Izraeli, luxemburgi, román, koreai, olasz és lengyel győztesei vannak a George Enescu zenei versenynek

Izraeli, luxemburgi, román, koreai, olasz és lengyel győztesei vannak a George Enescu nemzetközi klasszikus zenei versenynek, amely Bukarestben zajlott.

  • Izraeli, luxemburgi, román, koreai, olasz és lengyel győztesei vannak a George Enescu zenei versenynek

A 120 ezer euró összdíjazású megmérettetést hagyományosan négy szekcióban - zongora, hegedű, cselló, zeneszerzés - szervezték meg. A zongoradöntőt az Ukrajnában született, Izraelt képviselő Alexandra Segal nyerte - közölték hétfőn a szervezők. Második lett a román George Todica, harmadik helyen végzett a kínai Csun Lam U.

A zeneszerzés szekció győzteseit is kihirdették, így a szimfonikus zene kategóriában a koreai Shin Kim nyert, a kamarazene kategóriában pedig az olasz Leonardo Marino kompozícióját ítélte a legjobbnak a zsűri. A legeredetibb alkotásnak járó díjat a lengyel Bartosz Jawor vihette haza.

Korábban tartották a verseny cselló szekcióját, amelyet a luxemburgi Benjamin Kruithof nyert a moldovai-román állampolgárságú Constantin Borodin és a német Constantin Siepermann előtt.

A hegedű szekcióban a román Maria Marica diadalmaskodott, aki a szintén román Stefan Aprodu és a harmadik helyezett francia Gregoire Torossiannál bizonyult jobbnak.

Az idei versenyre több mint százan jelentkeztek, közülük 34-en jutottak be az elődöntőbe és léptek fel a bukeresti Atheneum koncertteremben. A George Enescu versenyt 2014 óta szervezik önálló eseményként, hiszen akkor választották el a George Enescu Fesztiváltól, így egyik évben a versenyt, míg a másikban a fesztivált szervezik meg a román fővárosban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Farkas Árpád költőre emlékeztek

Farkas Árpád költőre emlékeztek

A tavaly szeptemberben elhunyt Kossuth-díjas Farkas Árpád íróra, költőre, műfordítóra emlékeztek az udvarhelyszéki Székelyszentmiklóson. Az őszi hálaadásra időzített ünnepen emléktáblát avattak és két-két tölgyfát is elültettek az emlékére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!