2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Kultúra

Iskolakezdés járványveszéllyel

Több mint 50 millió iskolás és egyetemista számára kezdődött meg a tanítás az uniós tagállamokban. Az új tanévre korlátozásokkal készültek: egyes országokban maszkot kell viselni az iskolákban is, naponta többször kezet kell mosni és ellenőrzik a diákok hőmérsékletét. Az iskolakezdéssel egy időben szinte minden európai országból az új fertőzések számának növekedését jelentették.

  • Iskolakezdés járványveszéllyel

Maszkban ülnek a kisdiákok padokban egy nizzai iskolában. Franciaországban 11 éves kor felett mindenkinek gondoskodnia kell az orr és a száj eltakarásáról, és nem csak az iskolaudvaron és folyosókon, de a tanteremben is, az órákon. Ügyelnek arra, hogy a különböző osztályok diákjai ne keveredjenek egymással. Az új helyzet nem könnyíti meg a tanárok dolgát.

Az Európai Unió legfertőzöttebb országában, Spanyolországban már hatéves kortól kötelező a maszkviselet. A tanítás előtt a diákok és tanárok testhőmérsékletét ellenőrzik, gyakrabban szellőztetik és takarítják a tantermeket, ahol egymástól nagyobb távolságra ültetik a diákokat. Ha egy osztályban fertőzést igazolnak, mindenkinek karanténba kell vonulnia.

A brit iskolákban egyelőre nincs maszkviselési kötelezettség, de a miniszterelnök világossá tette, hogy ezen a járványadatok alakulásának megfelelően módosíthatnak. Boris Johnson többször is leszögezte, hogy az otthon maradásnak a járványveszélynél is nagyobb kockázata van a gyermekek egészségügyi és mentális állapotára.

Oroszország a Föld negyedik legfertőzöttebb országa, több mint 1 millió regisztrált vírushordozóval, az iskolák azonban mindenhol kinyitottak.

Ukrajnában a piros besorolású településeken nem, csak a zöld és sárga zónákban kezdődhetett el az oktatás. A tanárok arcvédőpajzs használata mellett, a szükséges távolságtartás betartásával taníthatnak.

A nyugat Balkán országaiban egyelőre kivárnak. Montenegró, Észak-Macedónia és Koszovó október elsejére halasztotta az iskolakezdést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!