2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kultúra

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn. Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára
Harmadfokon is győzött Kálomista Gábor

Harmadfokon is győzött Kálomista Gábor

A Kúria harmadfokon a Megafilm Kft. produkciós cégnek adott igazat abban a perben, amit Hann Endre indított az Elkxrtuk című film miatt – írta meg az Index. 2024. április 12.
További városokban tartottak ünnepséget a Költészet Napján + videó

További városokban tartottak ünnepséget a Költészet Napján + videó

A városokban diákok és felnőttek is csatlakoztak a lírai megmozdulásohoz. 2024. április 11.
Számos programmal várták az érdeklődőket a Költészet Napja alkalmából + videó

Számos programmal várták az érdeklődőket a Költészet Napja alkalmából + videó

A nemzeti lottó-társaság előadásokkal, a Kosztolányi Dezső Gimnázium tanulói pedig verses flash-mobbal emlékeztek a magyar költészetre. 2024. április 11.
Költészetnapi felolvasómaratont rendeztek Sopronban + videó

Költészetnapi felolvasómaratont rendeztek Sopronban + videó

Az esemény célja a magyar irodalom népszerűsítése a fiatalok körében. A rendezvényen az intézmény olvasósarkát is felavatták a résztvevők. 2024. április 11.
Himnuszt énekelve köszöntötték Erdélyben a Most vagy soha! című filmet + videó

Himnuszt énekelve köszöntötték Erdélyben a Most vagy soha! című filmet + videó

A forradalomról szóló magyar film nagyon megérintette az erdélyi közönséget. 2024. április 09.
Ők alapozták meg a nagyromán állameszmét

Ők alapozták meg a nagyromán állameszmét

Franciául is megjelent Borsi-Kálmán Béla tanulmánykötete a román állameszme eredetéről. A könyv teljesen más megvilágításba helyezi azt az utat, ami Trianonig vezetett. 2024. április 08.
Rákay Philip: Főszereplőink ezek előtt a zseniális hősök előtt mély főhajtást gyakorolnak

Rákay Philip: Főszereplőink ezek előtt a zseniális hősök előtt mély főhajtást gyakorolnak

Rákay Philip elmondta: több mint 1400 fős stáb nevében állnak a marosvásárhelyi nézők előtt, és nem a kritikusok érdeklik őket, hanem a közönség reakciója. 2024. április 07.
Csikos Sándort választották a nemzet színészévé + videó

Csikos Sándort választották a nemzet színészévé + videó

A tehetséget a bizalom és a siker táplálja - nyilatkozta Csikos Sándor. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész ugyan megszakításokkal, de már többmint 40 éve játszik a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban. Csütörtök óta a Nemzet Színésze is. 2024. április 06.
Bayer: A liberális-jakobinus kórus gyalázkodó filmkritikája teljesen érdektelen

Bayer: A liberális-jakobinus kórus gyalázkodó filmkritikája teljesen érdektelen

Vélemény cikkben áll ki a Most vagy soha! mellett Bayer Zsolt. A Magyar Nemzet Online-on megjelent írást változtatások nélkül közöljük. 2024. április 06.

Csikos Sándort választották a nemzet színészének

Csikos Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészének. 2024. április 04.

Áprilistól ez az új magyar film is látható lesz a Netflixen + videó

Már megszokhattuk, hogy a Netflix hónapról hónapra számos újdonsággal készül nézőinek. Áprilisban érkezik a streaming platformra a Semmelweis című hazai mozi, de debütál a nagy sikernek örvendő sorozat, a Szex és New York is. 2024. április 01.

Tordy Gézát a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) Tordy Géza Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a Nemzet Színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját saját halottjának tekinti - tájékoztatta a tárca vasárnap az MTI-t. 2024. március 31.

Új helyszínre költözik a Bujtor István Filmfesztivál + videó

Augusztus 22. és 25. között Keszthely ad otthont a rangos rendezvénysorozatnak. A versenyprogramok mellett, gasztronómiai különlegességek, koncertek, retroprogramok várják a közönséget. Az amatőr és profi filmes alkotásokkal május 1-ig lehet jelentkezni. 2024. március 31.

Elhunyt Tordy Géza, közölte a Nemzeti Színház szombat este

Tordy Géza temetéséről később történik intézkedés. 2024. március 30.

Harmadik kiadását éri meg az esztergomi Babits-antológia

A kötetben Babits Esztergomban született, illetve Esztergomról szóló lírai és prózai művei lesznek olvashatók. 2024. március 27.

A Terror Házában előadáson mutatták be, hogy milyen Tito-nosztalgia dívik Szlovéniában

Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója köszöntőjében rámutatott: a magyarok a bőrükön a tapasztalták meg a Tito-féle terrort. 2024. március 27.

Idén Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeumban

Idén 27. alkalommal rendezi meg a nagysikerű Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum 2024. május 25-26-án! 2024. március 27.

A 120 ezres nézettséghez közelít a Most vagy soha! című film

Március 21. és 24. között 21 755-en nézék meg a mozikban a március 14-én bemutatott Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet - derül ki Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból. 2024. március 25.

Elhunyt Fritz Wepper, a legendás Derrick tévésorozat Harry Kleinje

A Bild hétfői cikke szerint meghalt Fritz Wepper, a legendás színész halálhírét a felesége is megerősítette. 2024. március 25.

Elhunyt Eötvös Péter zeneszerző

Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. 2024. március 24.

Hamarosan 100 ezer néző felett a Most vagy soha! + videó

A Most vagy soha! kreatív csapata majdnem egy éve Mohács történetén is dolgozik, hiszen 2026-ban lesz a mohácsi csata 500. évfordulója. Erről is beszélt Rákay Philip kreatív producer a HírTV stúdiójában. 2024. március 22.

Népi iparművészeti zsűrizést tartottak Nagyváradon + videó

Az elmúlt néhány évben Erdély több városában is tartottak már hasonló eseményt, a Partiumban azonban ez az első olyan lehetőség, amelyen a népi alkotók besorolást kaphatnak. 2024. március 21.

Wittner Mária emlékkonferenciát tartottak Budapesten

Készültem az útra címmel Wittner Mária életművére emlékező konferenciára és kiállításmegnyitóra invitálták az érdeklődőket a Patrióták szerdán a Polgárok Házába. A két éve elhunyt ’56-os hős még a börtönben megesküdött társainak: ha életben marad, ahol és amíg csak lehet és bírja, beszélni fog róluk és a forradalomról. 2024. március 21.

Átadták a helyreállított boldogkői várat

A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár keddi megnyitóján. 2024. március 19.

Már Londonban is vetítik a Most vagy soha! című új magyar filmet

A meghívott közönség előtt tartott díszbemutató helyszíne a híres Vue filmszínház volt. 2024. március 18.

10 nap múlva új Bogyó és Babóca rajzfilm a mozikban!

Az idén 20 éves sorozatból készült mozifilm ezúttal is 13 részes meseválogatás, 13 új kaland a régi, jól ismert szereplőkkel, és néhány vadonatúj karakterrel. 2024. március 17.

Egy tengerészből lett orosz komponista gazdag életútja

A komolyzenei klasszikusról az MTVA Sajtóarchívumából állított össze portrét az MTI. 2024. március 16.

Zenés költészet + videó

Nem csak a filmekben, hanem a zenében is élénken él Petőfi Sándor alakja. Éliás Gyula nagy rajongója Petőfi Sándor költészetének, sőt, néhány napja készült el az Ideál és való című dallal, aminek Petőfi egyik verse az alapja. 2024. március 15.

Legfrissebb hírek

Válaszcsapásról döntött Izrael

Válaszcsapásról döntött Izrael

Az izraeli hadikabinet hétfő délután megtartotta a harmadik ülését is az iráni támadás óta, és döntöttek arról, hogy választ adnak Irán támadására – írja a Sky News.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!