2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Hosszabbítás 22:50

Kultúra

Időutazás a Žagarral – látványos koncertshow a Margitszigeten!

20 Years of Žagar koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színházban szeptember 17-én, pénteken 19 órakor. A 20. jubileum alkalmával újra együtt az öttagú csapat. A zene és a látvány izgalmas koncertshow-á áll össze: az élőképeket használó VJ organikus és generatív módon erősíti a hatást. A Žagar tagjai elektronikus zene elismert képviselői, számaikat a BBC is játszotta, a Depeche Mode előzenekaraként is felléptek. 17-én a Zságer testvérek és Lázár Tibor mellett Ligeti Gyuri és DJ Bootsie is ott lesz Margitszigeti nagyszínpadon, olyan vendégművészekkel mint az Underground Divas (Péterfy Bori, Németh Juci, Hodosi Enikő, Kutzora Edina), Kama (Mary Popkids), Bukky és Zahár Fanni.

20 éves a Zságer Balázs vezette Žagar. Megalakulásuk óta megalkuvás nélkül, bátran járják saját útjukat, és inspiráló, felemelő világot teremtenek a közönségnek.

"Nem nagyon szeretem a visszatekintéseket, mindig is inkább a jelen és az előrehaladás mozgatott. A zeneírás számomra olyan, mint a friss levegő, ha nem csinálhatom megfulladok. Csinálni valami újat, ami újra és újra lázba hoz – szerintem ez minden művész lételeme, csak így lehetek hivatásszerűen zenész. Ez alkalommal mégis visszatekintünk egy kicsit, vagy legalábbis utazunk egy kicsit az időben: leporoljuk a régi grúvokat és eljátszunk olyan számokat, mint a Bitter Jollity, Estern Sugar vagy a Taste of Snow - utazzatok velünk Ti is!"

– Zságer Balázs.

Az együttes a koncertre új videóval jelentkezett, mely ízelítő valóban kedvet hoz zenéjükhöz.

Teaser: https://youtu.be/wGxfsxvCud8

Bővebben:

https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/time-travellers-20-years-of-zagar/

A 2000-es évek elején a Local Broadcast című debüt albumukkal azonnal kivívták az elektronikus zenei színtér elismerését. A Szezon és a Wings of Love közönségsikerei után a Light Leaks c. lemezük számos nemzetközi blogon visszhangra talált, számaikat több brit rádió, köztük a BBC is játszotta. A csapat számos európai nagyvárosban játszott már, a Depeche Mode előzenekaraként is felléptek. Számos filmben, illetve TV-sorozatban hallhatóak a zenéik (pl. CSI helyszínelők). Számaikat olyan neves producerek remixszelték, mint Marcus Henrikkson aka Minilogue, Moonbootica vagy Terry Lee Brown Jr. Nemrég egy izgalmas stúdió albummal tértek vissza az európai elektronikus zenei vérkeringésbe.

A Margitszigeti Szabadtéri színpadon, szeptember 17-én tehát 20 évet átívelő időutazást élhet át a közönség, egy igazi all-star koncerttel.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Bemutatták a Fekete Istvánról szóló filmet

A bereki ember főszerepeit Szabó Sipos Barnabás és Bodrogi Gyula játssza. 2021. szeptember 20.

Az ország 11 városában rendezik meg a Nagy Táncválasztót

A táncműfajok megismertetésén túl fontos a tánc és mozgás széles körű népszerűsítése. 2021. szeptember 20.

Bekerül a mozikba Kálomista Gábor új filmje

A mozik többsége korábban elzárkózott attól, hogy műsorra tűzze Kálomista Gábor nagyjátékfilmjét. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!