2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kultúra

Idén is folytatódnak az átadások a Városligetben

Már csaknem 150 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg a Városligetben és a fejlesztések eddig mintegy másfél millió látogatót vonzottak - jelentette be a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

  • Idén is folytatódnak az átadások a Városligetben

Baán László hangsúlyozta: idén újabb épületek és fejlesztések készülnek el. Év végén például átadják a több rangos nemzetközi díjjal elismert Magyar Zene Házát is.

2020-ban mérföldkőhöz érkezett a Városliget autómentesítése, átadták ugyanis a Dózsa Györgyi úti Múzeum Mélygarázst, melynek felszínén promenádot alakítottak ki. A korábban itt parkoló autók helyén így egy hangulatos sétány jött létre, több mint 10 ezer négyzetméternyi zöld felülettel.

De nem ez az egyetlen fejlesztés az elmúlt évből: a közönség birtokba vehette a Városligeti Sportcentrumot és a 2 kilométeres futókört, a Mőcsényi Mihály botanikus kertet, valamint egy újabb kutyás élményparkot is. Ezzel már csaknem 150 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg a ligetben. A munkálatok során 72 ezer négyzetméter burkolt felületet bontottak el, valamint elültettek mintegy 500 lombos fát, több mint 70 ezer cserjét és csaknem 140 ezer évelőt.

A Városliget Zrt. a park működtetésében is világszínvonalra törekszik.

A fejlesztések idén is folytatódnak: 2021 végén megnyílik a több rangos nemzetközi díjjal is elismert Magyar Zene Háza, amelyet a világ legjobban várt épületei közé sorolt az amerikai CNN is. Jövőre nyitja meg kapuit a Liget projekt részeként megvalósuló komáromi Csillagerőd is, 2022 tavaszától pedig a Néprajzi Múzeum díjnyertes épülete nyílik meg a nagyközönség számára, amely több mint száz éves történetében először költözhet majd saját otthonba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!