2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kultúra

Hoppál: Az SZFE-n minden lehetőség adott a sikeres munkához

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) minden adottság és lehetőség együtt van ahhoz, hogy a lényeggel foglalkozzanak - mondta el az intézmény hétfői tanévnyitó és díszdiploma-átadó ünnepségén a kultúráért felelős államtitkár.

  • Hoppál: Az SZFE-n minden lehetőség adott a sikeres munkához

Hoppál Péter kiemelte, hogy az SZFE-n megvan a sikeres akkreditáció és modellváltás, a stabil működési háttér, a korszerű körülményeket biztosító fejlesztések és az összetartó, támogató közösség. Mindez olyan kereteket jelent a kultúra-, nemzet- és jövőépítő munkához, amelyek nem kényszerítenek kompromisszumra - jegyezte meg.

Az ifjú hallgatók egyetemi polgárként egy olyan szellemi műhely részeivé váltak, szakmai kiválóságoktól vezetve, amely szilárd értékrend mentén teljesíti felsőoktatási küldetését - közölte Hoppál Péter, aki köszönetet mondott a díszdiplomájukat az ünnepségen átvevő művészeknek is.

Vidnyánszky Attila, az SZFE kuratóriumának elnöke felidézte: a legfontosabb változás a tavalyi évnyitó óta, hogy az intézménynek lett egy rektora, aki biztosan fogja a kormánykeret.

A nemzetközi helyzetre is kitérve hangsúlyozta, hogy az egyetemnek nagyon nehéz időkben óriási felelősség van a vállán: a magyar állam, a magyar nemzet évtizedek óta úgy dönt, hogy finanszírozza ezt a képzést, az egyik legdrágább egyetemi képzést. Ráadásul a kormányzat úgy döntött, hogy minden eddiginél magasabbra emeli a felsőoktatás finanszírozását - fűzte hozzá.

Az SZFE jövőjéről szólva Vidnyánszky Attila kiemelte a fejlődő nemzetközi kapcsolatokat, az egyetemre érkező, neves külföldi szakembereket, valamint a tanévet "kiteljesítő" budapesti Színházi Olimpia nyújtotta lehetőségeket is.

Rátóti Zoltán rektor arról szólt, hogy az SZFE nyitott, befogadó, mindenki számára esélyt adó intézmény. Elmondása szerint mára az egyetem túl van a sikeres akkreditáción és az elmúlt két év óriási változásain.

Az SZFE olyan szellemi forrás, mely az egyre bővülő hallgatói szolgáltatásaival versenyképes tudást és igazi hallgatói élményt biztosít, miközben támogatja a nem vizsgaelőadásokként vagy vizsgafilmként létrejövő alkotásokat is - emelte ki.

Mint hozzátette, az SZFE-nek komoly múltja van és van jelene is, hiszen kiválóan működik: akkreditált, rendezett, jogszerű, szabályos és transzparens. De van jövője is: folyamatosan épülnek például az intézmény nemzetközi kapcsolatai és az SZFE kiváló kapcsolatokat ápol a hazai és nemzetközi filmiparral is - közölte a rektor.

Rátóti Zoltán kitért a beruházásokra is: a Mészáros utcában például 12 új tantermet kapott a filmes képzés, korszerű edzőterem nyílt és hamarosan átadják a megújult Ódry Színpadot is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meghalt Axt László artistaművész

Meghalt Axt László artistaművész

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész - tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Farkas Árpád költőre emlékeztek

Farkas Árpád költőre emlékeztek

A tavaly szeptemberben elhunyt Kossuth-díjas Farkas Árpád íróra, költőre, műfordítóra emlékeztek az udvarhelyszéki Székelyszentmiklóson. Az őszi hálaadásra időzített ünnepen emléktáblát avattak és két-két tölgyfát is elültettek az emlékére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!