2023. 09. 27. Szerda Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:05

Kultúra

Gulyás Gergely: A homoszexuális propaganda kiskorú veszélyeztetésének minősül

Nincs helye az óvodákban homoszexuális propagandának - így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter az érzékenyítő akciókra. Gulyás Gergely szerint akár kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye is lehet az, ha például az elhíresült "Meseország Mindenkié" című könyvet használják óvodákban. Csepel polgármestere megtiltotta, hogy a kerületi intézményekben ebből olvassanak a gyerekeknek.

  • Gulyás Gergely: A homoszexuális propaganda kiskorú veszélyeztetésének minősül

Folytatódik a botrány a Meseország Mindenkié című könyv körül, amelyben többek között homoszexuális mesehősök szerepelnek. A kiadvány egy példányát előbb Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője darálta le, majd tüntetést is szerveztek a kiadója ellen. A Magyar Nemzet azt írja, a botrányt kavart könyvhöz munkafüzetet is kiadtak. Ez utóbbit a Soros Györgyhöz köthető Emberi Jogi Nevelők Hálózat nevű szervezet készítette óvodásoknak.

Csepel kormánypárti polgármestere bejelentette, megtiltja, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben használják a könyvet.

Nem érzékenyítés, hanem homoszexuális propaganda, ha ezt a könyvet óvodákban használják - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely emlékeztetett, ezen a területen a magyar kormány minden olyan szabályozást fenntartott, amelyet korábban politikai ellenfelei hoztak meg, például az azonos nemű párok élettársi közösségének szabályozását.

Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy bújtatott LMBTQ propagandát tartalmaz az Óbuda–Békásmegyeri önkormányzat gyermekvédelmi programja. A lap értesülése szerint Kiss László Gyurcsány-párti polgármester és Turgonyi Dániel oktatásért felelős alpolgármester azt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt vonja be a programba, amely azt képviseli, hogy a nemi identitás nem a biológiai nemmel áll összefüggésben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Bayer Ottmár

Elhunyt Bayer Ottmár

Nevéhez a többi között olyan kultikussá vált alkotások is fűződnek, mint a Mirr-murr kandúr kalandjai, a Krisztofóró, a Sebaj Tóbiás vagy A legkisebb ugrifüles.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!