2020. november 24.,
kedd, Emma napja

Gulyás Gergely: A homoszexuális propaganda kiskorú veszélyeztetésének minősül

Hír TV

2020. október 8., csütörtök 17:18

Nincs helye az óvodákban homoszexuális propagandának - így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter az érzékenyítő akciókra. Gulyás Gergely szerint akár kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye is lehet az, ha például az elhíresült "Meseország Mindenkié" című könyvet használják óvodákban. Csepel polgármestere megtiltotta, hogy a kerületi intézményekben ebből olvassanak a gyerekeknek.

Folytatódik a botrány a Meseország Mindenkié című könyv körül, amelyben többek között homoszexuális mesehősök szerepelnek. A kiadvány egy példányát előbb Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője darálta le, majd tüntetést is szerveztek a kiadója ellen. A Magyar Nemzet azt írja, a botrányt kavart könyvhöz munkafüzetet is kiadtak. Ez utóbbit a Soros Györgyhöz köthető Emberi Jogi Nevelők Hálózat nevű szervezet készítette óvodásoknak.

Csepel kormánypárti polgármestere bejelentette, megtiltja, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben használják a könyvet.

Nem érzékenyítés, hanem homoszexuális propaganda, ha ezt a könyvet óvodákban használják - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely emlékeztetett, ezen a területen a magyar kormány minden olyan szabályozást fenntartott, amelyet korábban politikai ellenfelei hoztak meg, például az azonos nemű párok élettársi közösségének szabályozását.

Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy bújtatott LMBTQ propagandát tartalmaz az Óbuda–Békásmegyeri önkormányzat gyermekvédelmi programja. A lap értesülése szerint Kiss László Gyurcsány-párti polgármester és Turgonyi Dániel oktatásért felelős alpolgármester azt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt vonja be a programba, amely azt képviseli, hogy a nemi identitás nem a biológiai nemmel áll összefüggésben.

Hír TV