2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Grand Opening: ingyenes koncertek országszerte

Tizenhárom városban rendez ingyenes koncerteket június 3-tól 5-ig a Grand Opening - Összefogás című eseményen a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezetei.

  • Grand Opening: ingyenes koncertek országszerte

A klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő hétvégét a MMFSZ a Tiszta zene, tiszta forrásból szlogennel szervezi meg. A nagyszabású eseménnyel a tagság összefogását kívánják hangsúlyozni, küldetésnek tekintve a zene összetartó és békét hirdető erejét - közölte a Margitszigeti Színház az MTI-vel.

A tizenöt, többségében szabadtéri komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok tizenhárom városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.

A közönség a hangulatos nyárindító koncertekkel találkozhat Budapesten három helyszínen, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében, Sopronban a Nagyboldog asszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, Egerben az Egri Érseki Palota udvarán, Kőszegen a Jurisics Várban, Gyulán az Erkel Ferenc téren, Kecskemét Főterén a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen, a Gödöllői Művészetek Házában, Kaposváron a Kossuth téren, valamint Pécsen a Jókai téren.

A vállalkozás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a NKA támogatásával jön létre. A koncertek szervezői fontosnak tartják hangsúlyozni a zene közösségépítő erejét.

Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az adott helyszín eseményei a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg. A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Így került előtérbe Kodály Zoltán munkásságának bemutatása, és a kínálatban felcsendülnek Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully és John Williams művei is.

A részletes program a www.artfestivals.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!