2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kultúra

Erkély-koncertsorozat indul a Hagyományok Házában

Erkély-koncertsorozat veszi kezdetét a Hagyományok Házában, a népzenei előadások csütörtöktől április 22-ig tartanak és az intézmény Facebook oldalán is követhetők - közölte a Hagyományok Háza csütörtökön az MTI-vel.

  • Erkély-koncertsorozat indul a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza az európai mintát követve minden délben A zene lelki táplálék című zenei előadássorozattal jelentkezik a Corvin téri székháza teraszáról. Az élő népzenei közvetítések a nándorfehérvári csatára emlékező déli harangszó után csendülnek fel - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Hagyományok Háza ezzel a programmal segíteni szeretné a népzenészeket, azokat a muzsikusokat, akik a koncertek, nyilvános fellépések drasztikus elmaradásával súlyos megélhetési gondokkal küzdenek. A szervezők és a fellépők közvetíteni szeretnék az online bekapcsolódónak is az egyediség és a közösség, az összetartozás élményét.

"Minden erővel fent kellene tartanunk az egységet, ami most, a járvánnyal szemben való ellenállást lélekben erősíti. A zene, a tánc, a művészetek évezredek óta azt a célt szolgálják, hogy a nehéz idők megterhelő eseményeit feloldják az emberekben. Ha a lélek erős, a test is jobban bírja" - idézi a közlemény Lászlót, a Hagyományok Háza főigazgatóját.

Az intézmény további anyagokat oszt meg a jövőben az egész Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarokkal, közzéteszi a Magyar Állami Népi Együttes műsorait és saját módszertani anyagok készítését is tervezi. Az első, csütörtöki koncerten Kelemen László zeneszerző és folklorista, Pál István Szalonna, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője és Molnár Péter nagybőgős, játékát élvezhették az érdeklődők - zárul az összegzés.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!