2022. 05. 22. Vasárnap Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Vetítő 23:10

Kultúra

Elhunyt Teresa Berganza

Nyolcvankilenc évesen elhunyt Teresa Berganza, aki évtizedeken át a világ egyik legjobb mezzoszopránjának számított. A legendás spanyol operaénekesnő pénteken halt meg a Madridtól északnyugatra fekvő San Lorenzo de El Escorialban.

Fotó: Gettyimages

A spanyol köztévé méltatásában emlékeztetett arra, hogy az énekesnőt már röviddel a nemzetközi áttörés után, az 1950-es évektől "az évszázad mezzoszopránjaként" ünnepelték. Hangja, eleganciája és művészete örökre elkíséri a spanyolokat - méltatta Berganzát Pedro Sánchez miniszterelnök a Twitteren.

Teresa Berganza a madridi, a milánói, a bécsi, a londoni és a New York-i operaházban énekelt áriákat olyan zeneszerzőktől, mint Mozart, Rossini vagy Bizet. Művészetét - már-már legendássá vált virtuóz technikáját, intelligens szerepformálásait és vonzó színpadi jelenlétét - számos kitüntetéssel ismerték el, hazájában egyebek közt elnyerte 1991-ben az Asztúria hercege-díjat, 1996-ban pedig a Nemzeti Zenei Díjat. 1994-ben az első nőként választották be a Spanyol Királyi Művészeti Akadémia tagjai közé.

Az énekesnő, aki zongoraművésszé is kiképezte magát, 1992-ben fellépett a barcelonai olimpia nyitóünnepségén. Szakmai pályafutását 2008-ban fejezte

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Az új Néprajzi Múzeum avatóünnepsége

A vasárnapi avatóünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök. Az eseményt a HírTV, illetve Facebook-és YouTube-csatornánk is élőben közvetítette.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!