2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Elbontanák a városligeti kordonokat az ellenzéki polgármesterek

Hír TV

2020. szeptember 10., csütörtök 17:07

Spontán dialógus alakult ki az ellenzéki polgármesterek és a liget projektért felelős miniszteri biztos között a városvezetők sajtótájékoztatóján. Niedermüller Péter és Horváth Csaba azt követelték, hogy álljanak le az építkezések és tüntessék el a kordonokat. Baán László arról tájékoztatta őket, hogy a kordonok mögött fejlesztések zajlanak, amelyek a már elkészült projektekhez hasonlóan a közmegelégedést szolgálják majd.

A zöldfelületeket hiányolta Erzsébetváros polgármestere két kertészeti munkák és tájrendezés miatt körbezárt terület között a Városligetben.

Nidermüller Péter Horváth Csaba zuglói kollégájával azért ment ki Budapest legnagyobb közparkjába, hogy követeljék az építkezések felfüggesztését, valamint a munkálatok miatt kihelyezett kordonok elbontását.

A sajtótájékoztatót végighallgatta a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, aki megpróbált segítséget nyújtani.

Baán László híradónknak elmondta: ha komolyan vennék a polgármesterek kérését és lebontanák a kordonokat, akkor a parkba látogatók félkész épületeket és befejezetlen zöldterületeket vehetnének át.

A Liget Projekt épp ezen a napon egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis elérte legmagasabb pontját az új Néprajzi Múzeum. Az épület ősszel éri majd el szerkezetkész állapotát, látogatókat 2022-ben fogadhat majd.

Hír TV