2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kultúra

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Múzeum és a Várkapitányság

Évente legalább két kiállítást mutat be a Várkert Bazár Déli palotáiban a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a Várkapitányság NZrt-vel kedden megkötött együttműködési megállapodás értelmében.

  • Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Múzeum és a Várkapitányság

A 2014-re felújított Várkert Bazár mára kétségkívül Budapest kulturális életének meghatározó helye lett - fogalmazott a megállapodás aláírása előtti budapesti sajtótájékoztatón Fodor Gergely, a Budavári Palotanegyed megújításáért felelős kormánybiztos, a Várkapitányság NZrt. igazgatóságának elnöke.

Mint hozzátette, az öt esztendőre szóló együttműködés ideje alatt az MNM évente legalább két tárlattal jelentkezik a Várkert Bazár mintegy 1000 négyzetméteres kiállítóterében.

L. Simon László, a Nemzeti Múzeum főigazgatója elmondta, hogy elsőként a Világkiállító magyarok 170: Magyarország a világkiállításokon 1851-2021 című tárlatot mutatják be a Déli palotákban idén ősszel, majd 2023 tavaszán két helyszínen, a múzeum épületében és a Várkert Bazárban párhuzamosan rendezik meg a Kárpát-medencei esküvői szokások változásait a középkortól végigkövető, Magyar Menyasszony című kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!