2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Vetítő 11:05

Kultúra

Csaknem két hónapon keresztül zajlanak az Őszi Művészeti Hetek rendezvényei Békéscsabán

Október 1-je és november 28. között rendezi meg a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) az Őszi Művészeti Heteket a békési megyeszékhelyen. A csaknem két hónapos fesztivál a Zenei Ifjúsági Találkozó és Fúvószenekari Fesztivállal rajtol - tájékoztatta az intézmény közleményben az MTI-t.

A programsorozat kínálatában könnyű- és a komolyzene is helyet kap. Előbbit az Ismerős Arcok, Koncz Zsuzsa, a Leander Kills és a Hetvenszer Hétszer Bocsánat együttes képviseli. A komolyzene kedvelői Gulyás Berta zongoraestjét, a Békés megyei szimfonikusok kamarazenekarának, illetve a Filharmónia Magyarország két hangversenyét hallgathatják meg.

Színpadra áll a Kövek a zsebben című előadásban Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter; emellett a helyi tehetségeknek is lehetőséget adnak, így a Show&Bors zenekarnak, valamint a Lackás és a Bandának.

Október 1. és 3. között 34. alkalommal rendezik meg a Zenei Ifjúsági Találkozó és Fúvószenekari Fesztivált, ismertebb nevén a Zenitet. Csütörtök este a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Iskola diákjaiból alakult kvintett nyitja a programsorozatot, majd látványos tűztánc show következik a Firemagic Társulat előadásában.

A nyitónapon este 7 órától az ország egyik első számú brass bandája, a Brasstime ad koncertet. Pénteken a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekaré lesz a főszerep, szombaton a debreceni Kelet Brass Band zárja a fesztivált a CsaKK stégen - rossz idő esetén a hangversenyteremben. A szervezők célja a fiatalok megszólítása, a fúvószene közelebb hozása ehhez a korosztályhoz.

Az Őszi Művészeti Hetek programja az 51. országos társastánc-bajnoksággal zárul - írják a közleményben.

A részletes programterv a www.csabagyongye.com oldalon érhető el.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!