2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 14:00

Kultúra

Budapesten zárul novemberben a Héttorony Fesztivál

November 18. és 20. között Budapesten rendezik a Héttorony Fesztivál záró programsorozatát: Makovecz Imre születésnapján, illetve az azt megelőző napokban a Nemzeti Múzeumban és a Fonó Budai Zeneházban várják a közönséget.

  • Budapesten zárul novemberben a Héttorony Fesztivál

    Mint a szervezők keddi közleményében felidézik, a Héttorony Fesztivál hagyományosan a világ- és népzene klasszisait hozza el az organikus építészet magyar mesterének tereibe. A fesztivált idén rendhagyó módon két időszakban rendezik meg: májusban Makovecz Imre vidéki és határon túli épületeiben találkozhatott a közönség zenei és építészeti programokkal, a záróeseményeket és az ünnepi gálaműsort pedig a korábbi években megszokott időben Budapesten tartják.

    A fesztivál záróprogramja november 18-án kezdődik a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol építészeti tematikájú kiállítások mellett Makovecz Imre - Ég és Föld közötti építészet címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést.

    Másnap a Fonó Budai Zeneházban kamasztáncház és a Sarjú Banda várja az érdeklődőket, az esemény vendége Sebő Ferenc, aki az 50 éves táncházmozgalomról beszélget a fiatalokkal. Ezután Apáról fiúra címmel Koncz Gergely és tanítványai, valamint Kodoba Florin és fiai adnak koncertet, valamint lesz közös esti táncház.

    November 20-án, Makovecz Imre születésnapján a Fonóban rendezik a Héttorony Fesztivál ünnepi gálaműsorát, amely a Gondolatok táncban és versben című táncszínházi produkcióval indul Rémi Tünde és Appelshoffer János közreműködésével, a verseket Schlanger András adja elő. A 2022-es Makovecz Imre-díj ünnepélyes átadását a Dresch Vonós Quartet koncertje követi.

    További információ a fesztivál honlapján, a www.hettoronyfesztival.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

StarStop: Főszerepben az önvezetés

StarStop: Főszerepben az önvezetés

A HírTV mobilitási magazinműsorának legújabb adásában megismerkedhetnek a Toyota Prius ötödik generációjával. Bemutatjuk azt is, hogy lassan elkészül a teljesen elektromos önvezető helikopter taxi. És, megvan az első helyszíne az E1-nek, jövőre Rotterdamban versenyez az első elektromos motorcsónak-sorozat.
Nagy Mikulás Kaland

Nagy Mikulás Kaland

Világkörüli utazásra hívja a gyerekeket és a felnőtteket a Nyíregyházi Állatpark. A Nagy Mikulás Kaland keretében a hétvégén a látogatók bejárják Lappföldet, majd Dél-Amerikán át eljutnak a Sarkvidékre, hogy találkozzanak a Mikulással.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!