2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Kultúra

Az új Néprajzi Múzeum avatóünnepsége

Alapításának 150. évfordulóján nagyszabású kiállításokkal nyitotta meg kapuit Európa egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye, a Néprajzi Múzeum. A vasárnapi avatóünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök. Az eseményt a HírTV, illetve Facebook-és YouTube-csatornánk is élőben közvetítette.

Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde

Az új Néprajzi Múzeum elnyerte a világ legjobb középülete díjat. Az intézmény egyúttal Európa legjobb középületének díját is megkapta. A Városliget Zrt. megbízásából készített felmérésből pedig az is kiderült, hogy a magyarok 80 százaléka támogatja a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását.

Európa egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye mintegy 7 ezer négyzetméteres területen, hatalmas tetőkerttel, rendezvényteremmel, kutatóközponttal, könyvtári olvasóval, moziteremmel és több mint negyedmillió műtárggyal várja az érdeklődőket. Az intézmény alapításának 150. évfordulóján hosszas vándorlás után először költözhet saját igényei szerint kialakított épületbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!