2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Kultúra

Az MVM Dome-ban mutatja be az Egri csillagokat a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Az MVM Dome-ban mutatják be a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Egri csillagok című közös produkcióját október 20-án.

Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója az új helyszín pénteki sajtóbejárásán az Egri csillagokról elmondta, hogy a színház egyik legsikeresebb produkciója, amelyből az 50. előadást is megtartották már, és amelyet sokan szeretnének még látni.

"Különleges dolog egy ilyen tömegnek játszani. Más megszólalási módot, más rendezői és koreográfusi gesztusokat igényel" - mondta a sportcsarnokbeli előadásról.

A Gárdonyi Géza regénye alapján készült, 2018-ban bemutatott darabot a teátrum művészei, táncosok és gyerekszereplők elevenítik meg. A tavaly év végén átadott sportcsarnokban Székely László a helyszín méreteihez igazodó, újratervezett díszletében, mintegy 240 táncos fellépésével mutatják be a produkciót.

Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője, a produkció társrendezője, koreográfusa kiemelte: a táncosok készen állnak egy ilyen hatalmas tér betöltésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Ausztráliában

Már a téli viharok tombolnak Ausztráliában, Sydneyben is evakuálni kellett a lakosságot, kezelhetetlen mértékű áradásokra készülnek a hatóságok. Kínában pedig már hetek óta küzdenek az árvizekkel, a földomlások állandó életveszélyt jelentenek.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!