2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Anthony Hopkins és A nomádok földje is díjat kapott a Brit Független Filmdíjon

A The Father című demenciadráma főszereplőjeként Anthony Hopkins, a legjobb nemzetközi független filmként pedig A nomádok földje is díjat kapott csütörtökön, a Brit Független Filmdíjak (BIFA) online átadásán.

  • Anthony Hopkins és A nomádok földje is díjat kapott a Brit Független Filmdíjon

A Variety.com beszámolója szerint a virtuális ceremónia házigazdája Tom Felton, a Harry Potter-filmek sztárja volt, a díjak átadásában Zendaya, Daniel Kaluuya, Emma Corrin és Riz Ahmed is közreműködött.

A The Father több trófeát is begyűjtött: Hopkins mellett a film rendezője, Florian Zeller is díjazott lett. A legjobb forgatókönyv és a legjobb vágás díját is a produkció kapta.

Több díjat kapott a Rocks, valamint a His House és a Saint Maud című horrorfilmek is.

Sarah Gavron műve, a Rock, amely londoni kamaszlányokról szól, a legjobb brit független film díját is elnyerte. De a legjobb női mellékszereplő és a legjobb debütáló színész díja is a film szereplőinek, Kosar Alinak és D'angelou Osei Kissiedunak jutott.

A 17 díjra jelölt pszichológiai horror, a Saint Maud rendezője, Rose Glass szerezte meg a legjobb debütáló rendező díját, és a film operatőre, Ben Fordesman is díjazott lett.

A His House című horrort jegyző Remi Weekes a legjobb rendező díját kapta. A film női főszereplőjét, Wunmi Mosakut pedig a legjobb színésznő trófeájával díjazták. A film elismerést kapott a különleges effektusai miatt is.

A BIFA dokumentumfilmes díját az autizmussal foglalkozó The Reason I Jump nyerte el.

A nomádok földje, Chloé Zhao alkotása a legjobb nemzetközi független film díját kapta. Zhao filmje az idei díjszezon egyik legnagyobb győztese, mióta a velencei filmfesztiválon megkapta az Arany Oroszlán-díjat, számos más fesztivál és több kritikusszervezet is a produkciónak adta fődíját.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!