2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

A nemzetközi tévéakadémia tagjává választották Káel Csabát

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémia (The International Academy of Television Arts & Sciences) tagjává választotta Káel Csabát, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t szerdán.

  • A nemzetközi tévéakadémia tagjává választották Káel Csabát

Az összegzés felidézi, hogy a szervezetet 1969-ben alapították New Yorkban, tagjai a média- és a szórakoztatóipar vezető szakemberei a világ több mint 60 országából.

Az akadémiát azzal a céllal hozták létre, hogy elismerjék a televíziós szakma kiválóságait az Egyesült Államokon kívül, a "televíziós Oscar"-ként emlegetett Nemzetközi Emmy-díjjal minden évben 20 kategóriában ünneplik a kiemelkedő teljesítményeket.

Magyarországról elsőként 2019-ben Gera Marina színésznő kapott Nemzetközi Emmy-díjat díjat a Szász Attila rendezésében készült Örök tél című filmben nyújtott főszerepéért - emlékeztet a filmintézet közleménye.

Káel Csaba a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakán végzett Makk Károly osztályában, mesterei Fábri Zoltán, Szabó István, Ragályi Elemér és Illés György voltak. Rendezőként jegyzi a 2002-ben bemutatott nagyszabású Bánk bán operafilmet, számos tévéjátékot, rövidfilmet, reklámfilmet és portréfilmet készített. 2011 óta a Müpa vezérigazgatója. Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja.

Számos kitüntetés birtokosa - Nádasdy Kálmán-díj, Érdemes művész, Budapest kulturális és turisztikai nagykövete, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, a Francia Becsületrend lovagja -, 2020-ban Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása során klasszikus és kortárs zeneszerzők operáinak kimagasló színvonalú interpretációit, valamint reklám- és dokumentumfilmeket, illetve színházi darabokat is magába foglaló, sikeres rendezései, továbbá sokrétű művészeti szervezőtevékenysége elismeréseként Kossuth-díjjal tüntették ki.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!