2020. szeptember 18.,
péntek, Diána napja

11 gyermek született 24 óra alatt Egerben

Hír TV

2020. augusztus 5., szerda 15:25

Baby boom Egerben. 11 gyermek született 24 óra leforgása alatt a Markhot Ferenc Kórházban. Idén már volt egy hasonló rekord, akkor 8 újszülött érkezett egyetlen nap alatt.

A növekvő születések számát a kórház főigazgatója a kormány családbarát támogatási rendszerének tulajdonítja, ami miatt a fiatal családok egy kiszámítható jövővel tudnak tervezni és gyermeket vállalni.

A növekvő születésszám nemcsak Egerben megfigyelhető, a KSH adatai szerint az ország valamennyi régiójában növekedett a születések száma az elmúlt év hasonló szakaszához képest. Az adatok szerint 5,5%-kal több baba született 2020-ban január és június között. Egerben is hasonló növekedést tapasztaltak a kórház szülészeti osztályán.

Az egri kórház szülészeti osztálya nemrég újult meg a kormány Családbarát Szülészet projektjének segítségével, közel 213 millió forintból. A program második fordulója pedig jelenleg a közbeszerzési eljárás alatt áll. ezt egészíti majd ki a kórház saját finanszírozással egy új császár-műtő kialakításával.

Hír TV