2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Keménymag: Szintet lépett a hamis narratíva

Hír TV

2019. augusztus 20., kedd 21:58

Valós Eurostat-adatokat sikerült hazug KSH-számoknak minősíteni a balliberális oldalon. Egyebek között erről is szó esett a műsorban, amelyben nincs kommersz és nincs közhely. A Keménymag vendégei voltak Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Apáti Bence, akinek az érzékenysége az Achillesz-sarka és Dezse Balázs, aki „két végén égeti a vegánt”.

Szárnyal a magyar gazdaság! A GDP terén kenterbe vertük Európát az Eurostat számai szerint. „Ez csak propagandajelentés, kiragadott szám, ami nem mond semmit” – magyarázta az ATV-ben Hercsel Adél. „Természetesen” a Központ Statisztikai Hivatal adataival nem értettek egyet a HVG-s újságíró beszélgetőpartnerei sem, de az már nem zavarta őket, hogy az Európai Bizottság egyik főigazgatósága, az Eurostat közölte azt, hogy Magyarország az EU leggyorsabban fejlődő országai között van.

Hercsel Adélnak valószínűleg van gyakorlata az árnyékra vetődésben

– jelentette ki Jeszenszky Zsolt, aki szerint a jelentéktelen tények nem szoktak zavarni bizonyos embereket, hiszen még arra sem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek, vagy foglalkozzanak azzal, amiről beszélnek.

Kiemelte,

számukra az egy marha jó narratíva, hogy a KSH-adatok hamisak, miközben nem is KSH-adatokról beszélünk. Vagyis arról van szó, hogy van egy gondolatmenet, egy üzenet, amit elhitetni próbálnak, amit szerintük csinálni kell, s amiből nem szabad kilendülni.

Apáti Bence új jelenségnek minősítette azt, hogy a liberális oldalon az hangzik el, a KSH meghamisítja az adatokat. Jeszenszky Zsolt hozzátette, az adathamisításra van precedens, ami Gyurcsány Ferenc nevéhez fűződik, hiszen ezt saját maga is bevallotta.

Dezse Balázs szerint az a furcsa, hogy a liberális oldalon senki nem örül annak, hogy jó állapotban van a magyar gazdaság.

Ez pontosan olyan, mint amikor van egy labdarúgó Európa-bajnokság és a magyar válogatott ellen szurkolsz csak azért, hogy bebizonyítsd azt, hogy Orbán Viktor túl sok stadiont épített és mégsem jön össze a jó foci

– fűzte hozzá a PestiSrácok újságírója.

Az elhangzottakra reagálva Velkovics Vilmos műsorvezető kiemelte, a 888 összeszedte a sztár közgazdászok magyar gazdaságpolitikáról kifejtett véleményét.

Íme:

  • Mellár Tamás 2011-ben azt mondta, az Orbán-kormány által alkalmazott gazdaságpolitika nem megfelelő, egyértelműbben fogalmazva: megbukott.
  • Chikán Attila nyolc éve arról beszélt, ezt nem lehet megcsinálni, különösképpen nem azzal az intézkedéssorozattal, amellyel a kormány ennek nekiindult.
  • Csaba László úgy vélte, hogy elkerülhetetlennek tűnik az adóemelés.
  • Bajnai Gordon bukottnak minősítette a gazdaságpolitikát és egyértelmű kudarcról beszélt.

Adásunkban a továbbiakban szó volt arról is, hogy a bikinis lányok a közértben társadalmilag károsak, a kólásüveget nyalogató meleg párok pedig nem!

Nagy Blanka képviselő szeretne lenni, pedig azt sem tudja kimondani, hogy hova szeretne járni egyetemre. Karácsony Gergely ismét öngólt rúgott, Homonnay Gergely pedig egy nagyot gyalázkodott az államalapítás ünnepére készülve.

A zsidók fizikai megsemmisítését célzó, valódi antiszemitizmust és a terrorizmust kezdte pártolni a magyar liberális sajtó.

Teljes adás:

Hír TV