2020. augusztus 15.,
szombat, Mária napja

Keménymag: Hatásos tud lenni az ellenzék gyűlöletpolitikája

2019. október 15., kedd 21:27

Október 14-én új világra ébredtünk. A klímavészhelyzet, az ingyenes BKV, a városházi melegbár, a leállított Liget-projekt világára. A mai adásban elindult a visszaszámláló, hogy Karácsony Gergely vajon mikor záratja le a Lánchidat, mikor űzi ki a turistákat és tiltja ki a szállodahajókat. A vendégek felidézték Demszky Gábort, aki 24 órát várt a győzelem után mire kimondta: ideje lenne a fővárosnak IMF-hitelt felvennie! Valamint szó volt még a kis magyar videószakkörről: kiderült, hogy botrányba kell keveredni és akkor nyerhető bármely körzet, aki csak dolgozik az pedig simán bukhat.

Hatalomba emelte Karácsony Gergelyt az a sajátos helyzet, hogy az ellenzékiek között nem találtak nála jobbat Jeszenszky Zsolt szerint. Hozzátette, az a hisztériakeltés és botránycsinálás, amihez Borkai jóvoltából kaptak eszközt eredményezhetett olyan helyzetet, hogy Karácsonyt választották az emberek főpolgármesternek.

Látnunk kell, hogy ennek van egy komoly olvasata is, hogy az a fajta gyűlöletpolitika, amit az ellenzék folytat az hatásos tud lenni

- fogalmazott a politikai hobbista.

Dezse Balázs szerint azért győzhetett Budapesten az ellenzék, mert jó volt a kommunikációjuk.

Elmondták, hogy nem arról szól ez a választás, hogy helyi szinten képviseljük az embereket és hogy fejlesszük a településeket, hanem bástyaként használjuk ezeket a kormány ellen. Tehát ők ezt kommunikálták és nyilvánvalóan ezért mentek el tőlük többen szavazni

- mondta a PestiSrácok.hu újságírója.

Jeszenszky Zsolt úgy véli, fel kell ismerni azokat a dolgokat, amik ehhez az eredményhez vezettek, ilyen a Borkai videó. Nem megengedhető egy ilyen és Borkai Zsoltnak semmiképp nincs már helye a Fideszben. A baloldalnál azonban semminek nincs következménye, hiszen Lackner Csaba a mai napig helyet kap az MSZP köreiben.

Dezse Balázs szerint a baloldali szavazótábornál nem verte ki a biztosítékot a drog és a nőzés, ellenben a Fidesz szavazótáborából sokan azért nem mentek szavazni, mert úgy gondolták ugyanez nem megengedhető.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa úgy fogalmazott a Borkai üggyel kapcsolatban, hogy ezt a rákos daganatot idejében ki kellett volna vágni.

HírTV