2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Keménymag

Keménymag: A jogállamiság fogalmát meg kellene tölteni tartalommal és úgy hivatkozni rá

A héten M. Dobos Marianne-val jelentkezett a Keménymag. Macron dühöngött, Orbán beszólt, Kurz kisétált az uniós csúcson, amiről ma mindenki beszél. Ki nyert a tárgyaláson és ki nem?

  • Keménymag: A jogállamiság fogalmát meg kellene tölteni tartalommal és úgy hivatkozni rá

„Amikor Orbán Viktor az angol nyelvű sajtótájékoztatóját letolta az újságíróknak azt mondta, hogy aki nem tartja be a jogállamiság szabályait, azt ki kell rúgni az Európai Unióból. Ezt nem véletlenül mondta. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy miért mondhatta. De nyilván azért, mert innentől kezdve bármilyen vád támadhatatlan, mert a Dobrevék, a Momentum, a németek nem akarják, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból. Így, ha ők megvádolnak minket azzal, hogy nem tartjuk be a jogállamiság szabályait, akkor Orbán javaslata szerint ki kéne rúgni minket az Unióból, ami nekik nem érdekük. Itt igazából a saját fegyverükkel lőtt vissza”

- vélekedett a pestisrácok.hu újságírója, Dezse Balázs.

„Arról szól a történet, hogy a jogállamiságra való hivatkozás az nagyon jól hangzik, csak közben sehol nincs lefektetve, hogy jogállamiság. Amikor egy országra azt mondják, hogy nem elég jogállami, akkor nagyon gumi dolog… (…) Arra vonatkozott ez a kis trollkodás, hogy ezzel az erővel tulajdonképpen Hollandiát, Skandináv országokat, Németországot, Franciaországot é egy csomó más országot ugyanígy, valamiféle gumi szabályra hivatkozva ki lehetne rúgnia az Európai Unióból”

- mondta Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa.

„Az, hogy jogállamiság ez önmagában teljesen értelmezhetetlen. Természetesen a jogállam az egy nagyon fontos, szerves eleme a demokráciának. Ennek része a törvény előtti egyenlőség, az, hogy mindenkinek joga van a fair bírói tárgyalásokhoz stb… Ezek mind részei a jogállamnak. De az, hogy jogállamisághoz, mint absztrakt fogalomhoz kötni valamit, az elég nehéz, mert akkor meg kellene tölteni konkrét tartalommal”

- fogalmazott Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!