2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Lehet választani: egy makulátlan életű családapa, vagy egy balos botrányhős

Hír TV

2019. szeptember 13., péntek 20:52

Szombathely izgalmas helyszín, politikai szempontból meg aztán végképp. A város, ahol önkormányzati képviselő lehet Czeglédy Csaba és itt be is fejezhetnénk. Ugyanakkor ott van az életképtelen ellenzéki összefogás, ami civilnek meg függetlennek tartja magát, miközben az összes balos párt támogatja, nekik Nemény András a vezérük - mármint névlegesen - az a Nemény, aki lassan 20 éve MSZP párttag. Koczka Tibor, a kiugrott fideszes, a mártír, akit a Jobbik támogat. A csalók, álcivilek és árulók után felüdülés Balázsy Péter megjelenése, aki új színt, illetve erőt hozhat a szombathelyi közéletbe, persze ha a szombathelyiek ezt akarják.

Czeglédy Csaba 16 évesen lépett be az MSZP-be, ambiciózus fiatal volt, aki bármilyen áron, de előre akart jutni. A politikai munka mellett már egyetemista évei alatt elkezdte a diákmunka szervezését. Néhány éves működés után 2000-ben el is érkezett az első botrány. 1998 és 1999 között körülbelül 30 millió forint visszaigényelt, illetve be nem fizetett adó miatt kezdték vizsgálni Czeglédy cégét. A nyomozás végén az akkor még csak 20 éves Czeglédy Csabát öt rendbeli bűncselekménnyel vádolta meg az ügyészség. Aztán következett a szintén botrányos körülmények között működő Rébusz 2.0, majd a Humán Operátor Zrt. - ez már az a cég, amelynek a megsemmisített adóbevallásait találta meg az Informátor.

A Human Operator ügyében készült vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, illetve mindenféle adó befizetésének elkerülése. A vád szerint a Czeglédyhez köthető bűnszervezet összesen 6,2 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Az ügy részeként Czeglédy egyik alvállalkozóját már el is ítélték 2 év 2 hónap börtönre. Gyurcsány ügyvédjét azonban egy ideig nem lehetett felelősségre vonni, ugyanis Czeglédy Csaba szerepelt a DK EP-listáján vagyis képviselőjelölt volt, emiatt mentelmi jog illette meg.

A balos botrányhős az Európai Parlament után most a szombathelyi önkormányzatba vágyakozik, ennek köszönhetően el is indult független önkormányzati képviselőjelöltként a Derkovits lakótelepen. 

Czeglédy Csaba ellenfele az önkormányzati választáson Melega Miklós, a helyi levéltár igazgatója, a szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke. A Fidesz-KDNP jelölte szerint nem szerencsés, hogy egy büntetőeljárás alatt álló képviselőjelölt az ellenfele.

"Rendkívül fontos a közéletnek a tisztasága és az, hogy olyan erkölcsű emberek álljanak a város élén és vállaljanak közszereplést, akiket nem érhet támadás. Úgyhogy ilyen szempontból függetlenül attól, hogy nyilván a független magyar igazságszolgáltatásnak a feladata megítélni ezt a helyzetet, de az semmiképpen nem szerencsés és örülök neki, hogy egy büntetőeljárás alatt álló személy ellen kell indulnom."

- mondta Melega Miklós, a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje.

Melega Miklós egyébként megszállott szombathelyiként szeretne a fejlesztésekre komolyabb hangsúlyt fektetni. Kezdve a Derkovits lakótelep főterével, illetve az egyre nagyobb gondot okozó parkolás megoldásával.

Szombathely jelenlegi polgármestere Puskás Tivadar. A Fidesz-KDNP színeiben politizáló városvezető 13 év után úgy döntött, hogy visszavonul, nem méretteti meg magát az októberi önkormányzati választáson. Puskás Tivadar regnálása idején komoly fejlesztések történtek a vasi megyeszékhelyen. A fejlődést és az új lendület lehetőségét a kormánypártok Balázsy Péterben látják. Balázsy jelenleg Vas megye közjegyzője, a kampány miatt fizetés nélküli szabadságon van. Balázsy Péter szerint a nagy fejlesztések után most annak jött el az ideje Szombathelyen, hogy az emberek mindennapjait is könnyebbé, illetve jobbá tegyék.

Teljes adás: 

Hír TV

x
Rendkívüli hír