2020. február 27.,
csütörtök, Edina napja

Informátor: Tarlós István a jövőben is az eredményeken alapuló, következetes munka híve lesz

Hír TV

2019. július 5., péntek 20:48

Sokat elárul Tarlós István kilenc éves főpolgármesteri munkásságáról, hogy Budapest nemrég elnyerte Brüsszelben az Európa legjobb úticéljának járó elismerést. Az elismerések és a díjak mellett a legfontosabb, hogy a magyar főváros a húsz éves zűrzavaros Demszky-éra után, 2010-től kezdődően kevesebb, mint tíz év alatt világvárossá nőtte ki magát és ezt nemcsak az itt élők mondják, hanem mindenki, aki ide érkezik és ebben Tarlós Istvánnak nagyon komoly szerepe van. A Hír TV Informátor című műsorában megmutatjuk miért.

Tarlós István úgy véli, a főpolgármesteri kampánynak a főpolgármesterségről, az eredményekről kellene szólnia, nem pedig az állandó fideszezésről és Orbánozásról. A főpolgármester szerint nagyon ócska húzás az ellenzék részéről az, amikor Orbán Viktor budapesti helytartójának nevezik, mert mint mondja, ez soha nem volt és nem is lesz így. Elmondása szerint vitázna Karácsony Gergellyel, de nem a baloldali játékszabályok szerint.

A legutóbbi adásunkban az ellenzéki térfélen történtekre is kitértünk: Kálmán Olga ruhájának, illetve a közös ellenzéki eredményváróról való hiányzásának rejtélye úgy fest soha nem fog megoldódni. Az egykori műsorvezető politikai karrierje jelen állás szerint kicsit kevesebb, mint három hétig tartott. Arról egyelőre nem árul el semmit hol, illetve miként tervezi a jövőjét.

A DK-nak és magának Gyurcsány Ferencnek is hatalmas pofon volt a vereség, hiszen az egész előválasztási kampányban bíztak a győzelemben, sokat fektettek Kálmán Olgába. Most már kijelenthetjük: feleslegesen.

Lényegében az ellenzéki előválasztás második fordulója kidobott pénz volt. A liberálisok jelöltje Sermer Ádám azért nem vett részt a versenyben, mert szerinte az ellenzéki pártok semmiféle közös tartalmi egyeztetésen nem vettek részt, vagyis a közös vízió kérdése fel sem merült. 

Ha nem sikerül közös pontokat találni a különböző pártok elképzelései között, akkor a Liberálisok októberben külön indulnak.

Kerestük Puzsér Róbertet is, ő azonban egyelőre nem kívánt interjút adni. Ahogy mondta, augusztus végén veti bele magát a kampányba, a kritikust korábban a Jobbik és az LMP is támogatta, azonban ezek a szövetségek már felbomlottak. Ezek alapján Karácsony Gergelynek nemcsak Tarlós Istvánnal, hanem Sermer Ádámmal és Puzsér Róberttel is meg kell küzdenie a győzelemért. A főpolgármesteri versenyből jelenleg úgy tűnik a Jobbik kimarad, hiszen nem állítanak saját jelöltet.

Teljes adás:

Hír TV