2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Informátor

Informátor: „Jó, ha anyu gondoskodik rólad, főleg, ha polgármester”

Családi vállalkozásként működik a XV. kerület? Ezúttal erre a kérdésre is kereste a választ az Informátor oknyomozó stábja.

  • Informátor: „Jó, ha anyu gondoskodik rólad, főleg, ha polgármester”

Németh Angéla, a XV. kerület DK-s polgármestere kitűnő kapcsolatot ápol Dobrev Klárával, korábban még kampányoltak is együtt és természetesen jó a viszony Gyurcsány Ferenccel is. Valószínűleg az erős háttérnek köszönhetően érezte úgy a polgármester, hogy mindent megtehet a kerületében. A második testületi ülésen betette a saját fiát a népjóléti bizottságba, amely a kormánypárti képviselők körében komoly felháborodást eredményezett.

Lehoczki Ádám a Fidesz önkormányzati képviselője az Informátornak a következőket nyilatkozta:

Eddig azt hallgattuk tőlük, hogy vélelmeznek valamit, hogy az országban mi történik. Ezt sérelmezik és gyakorlatilag ezt lemásolják, azt, amit ők elmondtak kritikaként, azt lemásolják itt a kerületben.

Németh Angéla ugyan a DK színeiben indult az önkormányzati választáson, de természetesen mögötte is felsorakozott az összes ellenzéki párt, akik közül senki nem tiltakozott az összeférhetetlenséget könnyen kimerítő döntés ellen.

A döntést az LMP is támogatta, ugyanakkor a párt önkormányzati képviselője az Informátornak annyit elmondott, hogy a következményeket a polgármesternek kell vállalnia.

Szliágyi László az LMP önkormányzati képviselője telefonon mondta el az ügyről a véleményét:

A bizottságok felállítása egy pártközi kompromisszum. Amivel gyakorlatilag a polgármester asszony jelölte a fiát. Mi elmondtuk a képviselő-testületin, fel is vállalta a polgármester asszony, hogy ez az ő döntése és ő viseli ennek a keresztjét is.

Németh Angélának egyébként nem ez volt az első próbálkozása. 2010-ben a fia még kiskorú volt, éppen emiatt az édesapját próbálta benyomni egy bizottságba, azonban az akkori fideszes polgármester ezt meggátolta, mondván, etikátlan lenne.

Hogy a XV. kerület családi vállalkozásként működne? Lehetetlen - véli Hajdu László, a kerület országgyűlési képviselője, korábbi polgármestere, aki szintén nagyon jó kapcsolatot ápol a Németh családdal. A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője szerint az, hogy Németh Angéla fia beült a népjóléti bizottságba az neki tulajdonképpen egyetemi gyakorlat, hiszen az ELTE szociális munkás szakán tanul. 

Az Informátor szerint rendkívül érdekes a karrierfelfogás Gyurcsányéknál, de lelkük rajta. A stáb a Família Kft. főszereplőit is szerette volna megkérdezni. Németh Angéla nem kívánt nyilatkozni, ahogyan nem kommentálja gyakornoki/bizottsági állását Mihály Gergő sem.

Bezzeg Gréczy Zsolt, aki a XV. kerületi DK-s családi vállalkozásra vonatkozó kérdésre érdemi válasz helyett a hitványozásig jutott.

Az urambátyám-politizálás legfőbb ellenségének adja ki magát Gyurcsány, miközben ő maga is feleségével irányítja pártját, aztán ott van lieblingje Németh Angéla, aki miután 2010-ben nem tudta az édesapját betenni egy bizottságban 2019-ben sikerült a saját fiát. Rosszabb, mint egy brazil szappanopera. A XV. kerület egyébként az a városrész, ahol Lamperth Mónika dolgozott jegyzőként és néhány hónapja még költségvetés sem volt, de ő azért kapott 8 millió forintnyi jutalmat. Lamperth korábban Gyurcsány Ferenc belügyminisztere volt.

Micsoda véletlen egybeesések!

Teljes adás:

Az Informátorban szó esett arról is, hogy Czeglédy Csaba, az adócsalással vádolt ügyvéd látja el a jogi feladatokat a VII., illetve a XI. kerületben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!