2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Informátor: Ezt ne nevezzük mutyinak, ez baloldali nyerőajánlat

2020. június 19., péntek 20:55

A járvány idején meglehetősen gyanús beszerzések révén óriási megrendelésekhez jutott az a baloldali érdekkör a fővárosban, amely alapvetően Gyurcsány Ferenchez kötődik – derül ki az Informátorból. A kérdés, hogy a sokszorosan túlárazott százmilliós megrendeléseket Karácsony Gergely főpolgármester háta mögött, vagy a tudtával bonyolították le? Adásunkból az is kiderült, hogy csak a tesztek beszerzésénél az átlagosnál 180 millió forinttal fizetett ki több pénzt a főváros.

A koronavírus járványban a baloldali vezetésű Fővárosi Önkormányzat legnagyobb támogatója Soros György lett. A 89 éves tőzsdespekuláns még márciusban jelentette be, hogy egymillió euróval támogatja Budapestet a járvány elleni védekezésben. Ez az összeg egyébként végül másfélmillió dollárra duzzadt. A pénz végül a baloldali holdudvarnál kötött ki. A közbeszerzési eljárás nélkül kiválasztott vállalkozásokban olyan emberek játszanak szerepet, akik Gyurcsány Ferenchez és a korábbi szocialista kormányokhoz köthetőek. Az egyik nagy nyertes a Corden International Kft. amely 2010 előtt rendszeresen nyert kormányzati közbeszerzéseket és egy időben a cég személyi állománya részleges átfedést mutatott a Kern József érdekeltségeibe tartozó Diagon és Medisyst KFt-vel is. De a Kelen kórháznak sem lehet oka panaszra.

A magán egészségügyi intézmény nettó 120 millió forintértékben szerezhetett be koronavírus gyorsteszteket a fővárosnak. A Kelen kórház egyik ügyvezetője nagy meglepetésre a második Gyurcsány kormány és a Bajnai kormány egészségügyi minisztere dr. Székely Tamás.

Székely Tamás rejtélyes módon a héten nem volt elérhető. Stábunk kereste a Corden International Kft.-t is, amely cég nettó 190 millió forint értékben kapott megrendelést a fővárostól és úgy tűnik, szakmai együttműködésben vannak a Kelen kórházzal is, de a többszöri próbálkozás ellenére sem vették fel a telefont.

A fővárosnak bár pénze volt rá mégis több, mint egy hónapig tartott mire beszerezte a teszteket.

De beszéljenek inkább a tények és a szakemberek. A koronavírus-járvány idején számtalan labor végzett különböző teszteket.

Adásunkból kiderül,

6000 forintért végezték el az önkormányzatok számára azokat a teszteket, amiért a főváros 15 240 forintot fizetett. A különbség az, hogy míg az önkormányzatok pár száz darabot rendeltek, addig a főváros 10 000 darab megrendelésére kapta ezt az árat. A szakember szerint a PRC tesztek is elvégezhetőek már 15 000 forintos átlagáron. A Fővárosi Önkormányzat ezekért is 24 130 forintot fizetett.  Biztos a mi készülékünkben van a hiba, de ha jól számolunk, csak a tesztek beszerzésénél 180 millió forinttal fizetett ki több pénzt a főváros. 

A teljes adás: 

 

Az Informátor második része a válsághelyzetbe került MSZP-vel foglalkozott

Kormánygyalázók és maffiamódszerek

Ha nincs ügy, kreálni kell, akár maffiamódszerekkel is. Ez is lehetne az MSZP jelmondata, ha a Fideszről van szó. Kövér László köteles beszédétől az alvilág vezéréig is eljutott a párt. Itt nem volt vége, hiába nyomultak, bármibe nyúltak, mindent eltoltak.

Történt ugyanis, hogy az alvilág egyik császára, Portik Tamás egy ismerősén keresztül felvette a kapcsolatot az NBH volt igazgatójával, Laborcz Sándorral. A beszélgetésekről hangfelvételek is készültek, ám csak a leiratát kaphatta meg a HírTV. Az első találkozót a II. kerületi Vadrózsa étteremben tartották, ahol Portik letette a hűségesküt.

Laborc ekkor még nem adott megbízást, csak néhány nap múlva 2008. júlus 26-án, a Liszt Ferenc téri Menza étteremben ültek össze. Laborc ekkor bírákról, ügyészekről és fideszes politikusokról, közszereplőkről kért lejárató, vagy kreált információt.

Szóba került kábítószeres-ügy, kupleráj és egyéb felvételek. Miután nyilvánosságra hoztuk a beszélgetéseket, a Nemzetbiztonsági Bizottság is többször összeült.

HírTV