2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Informátor: Elvtelenség, nácizás, kettős mérce a balliberális oldal ismérve

2020. november 6., péntek 20:50

A balliberális oldal előszeretettel kiállt antiszemitizmust egészen addig, ameddig úgy érzi, politikai tőkét tud kovácsolni az ügyekből - derül ki adásunkból.

A rendőrség azonosította a Magyar Nemzet náci cikkét álnéven író kormánypropagandistát! - írta Szabó Tímea közösségi oldalán a nagy leleplezést. A Párbeszéd frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a cikkben leírt jelzőket utoljára a náci időkben használták zsidó honfitársainkra, és sajnos tudjuk, az hova vezetett. Szikszai Péterről a HírTV korábbi vezérigazgató-helyetteséről még egy fényképet is közzé tett és mindenkit arra kér ne felejtsük el ezt az arcot. Nesze neked sajtószabadság.

Úgy tűnik egy jobboldali újságíró is leírhatja a véleményét, persze ebben az esetben azért alaposan mérlegeljen, hiszen könnyen feljelentés, nyomozás indulhat ellene és még a fényképét is körbemutogatja a baloldal, hogy lám „itt egy náci”.

De tényleg ilyen érzékenyek, vagy csak akkor, ha éppen úgy érzik politikai tőkét tudnak kovácsolni az ügyekből?

László Imre a DK újbudai polgármestere egy testületi ülésen beszélt elismerően Hitlerről. A Gyurcsány-párti politikus kijelentése miatt bocsánatot kért, de a magyarázkodás közben összekeverte az auschwitzi haláltábor rettegett orvosát a faji megkülönböztetés ellen küzdő Nelson Mandelával. László Imre kijelentésétől sem a Demokratikus Koalíció, sem Karácsony Gergely főpolgármester nem határolódott el.

„Végre ledönthetjük a kétharmadon alapuló félelem rendszerének első bástyáját.”

Így kampányolt a Momentum elnöke Bíró László mellett még az ősz elején a borsodi időközi választáson. Amellett a Bíró László mellett, akinek korábbi kijelentései országos botrányt váltottak ki. A jobbikos politikus „judapestként” emlegette Budapestet, valamint a környékbeli szállodák zsidó vendégeit „tetűcsúzdásoknak” nevezte. A balliberális összellenzéki jelöltje mellett természetesen Budapest főpolgármestere is kiállt.

Érdemes megemlíteni, hogy a sorozatos botrányok ellenére az ellenzéki pártok azonnal összezártak Bíró mögött . Ezzel párhuzamosan Karácsony Gergely és a Párbeszéd az év eleje óta bojkottálja a HírTV-t, mert nácimosdatással vádolják csatornánkat.

Házasodna a cigányokat UZI-val kiirtani szándékozó gazdasszony

A házasodna a gazda az egyik kereskedelmi csatorna népszerű műsora, amiben Betti gazdasszony is szerepel. Ő Vincze Bettina, aki Janiczak Dávid jobbikos ózdi polgármester korábbi kabinetfőnöke.

Ha tehetném végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám egy Uzival. Nem érdekelnek a következmények

- Betti gazdasszony ezt írta ki a Facebookra, a posztot és oldalát később törölte a nő.

Vincze Bettina, nemrég azonban bocsánatot kért új közösségi oldalán. Úgy fogalmazott: indulatból, hülyeségeket közölt, amit azonnal megbánt és bocsánatot kért. A valóságshow főszereplőjének bocsánatkérését azonban a magyarországi roma szervezetek nem fogadják el.

Szerettük volna megtudni az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettesétől, hogy terveznek-e lépéseket tenni az ügyben, illetve bocsánatot kérnek-e. Kolosi Péter azonban a sajtóosztályhoz irányított bennünket.

Érzékelhető, hogy ez a liberális kettős mérce egy nemzetközileg bevett recept a balliberális oldal részéről.

Deák, Dániel, XXI. Század Intézet vezető politikai elemzője szerint azzal, hogy a balliberális politikusok feladják az elveiket, a saját szavazóbázisuk előtt hiteltelenednek el.

Háborúban a vírussal, de van, aki szerint semmi probléma

A világ minden táján heves indulatokat váltott ki a koronavírus járvány. Sok helyen verekedésig fajult az, ha valaki viselt maszkot az előírásoknak megfelelően, vagy éppen az, ha megtagadta a szabályokat.

A vírus terjedésével párhuzamosan több olyan szereplő jelent meg a közösségi médiában, akik a vírus létezését vagy veszélyességét tagadva alábecsülik a pandémia negatív következményeit.

Magyarországon egyik leghíresebb ilyen személy Gődény György gyógyszerész. Facebook oldalát több, mint 130 ezren követték, ahol számtalan olyan elméletét osztotta meg a koronavírussal kapcsolatban, amelyek bírálják a világ vezetőinek vírussal szembeni védekezését. A legnépszerűbb közösségi oldal azóta letiltotta Gődény profilját, de Youtube-n és weboldalán továbbra is terjeszti a covid elleni védekezésről alkotott véleményeit.

Szűts Zoltán média és digitális pedagógiakutató szerint az a baj, hogy annyira gyors a közösségi média térhódítása az elmúlt évtizedben, hogy még nincs elegendő és megfelelő kontroll a felületeken, így a felhasználók nehezen tudnak kiigazodni az álhírek és a valós információk között.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szerint, azoknak, akik továbbra is kétkednek a vírus valódisága és az óvintézkedések fontossága felől önkéntesként részt kellene venniük a betegek ellátásában, hogy testközelből tapasztalják meg mekkora veszéllyel is állunk szemben.

Teljes adás: 

HírTV