2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Informátor: Az ellenzék kommunikációjának nem azzal kellene foglalkoznia, hogy támadja a kormányt

Hír TV

2020. március 20., péntek 20:55

Az ellenzéki térfélen egyértelműen a Demokratikus Koalíció és személy szerint Gyurcsány Ferenc az, aki igazán vérszemet kapott a vészhelyzet során. A bukott miniszterelnök a járvány kirobbanását követően egyből megragadott minden lehetőséget, hogy a kormányt gyalázza. Gyurcsány napokig élő videókban, posztokban nyomta a 2 bites propagandát. Több mint egy hétnek kellett eltelnie mire rájött, hogy a túlzásba vitt agymosás káros lehet. Ezért most azt a látszatot kelti Ferenc, hogy együttműködő a kormánnyal, ez azonban csak álca.

„Nagyon nehéz lemondani arról a lehetőségről, hogy esetleg, ha a kormányzat hibát vét a krízis kezelésében az ő malmukra hajtsa a vizet, tehát politikai szerepükből fakadóan szeretnének valamilyen támogatáshoz jutni a témán keresztül, hiszen minden politikai szereplő megszokta, hogy témán keresztül lehet többséget maga mögé állítani. És ebben láthatólag mind az ellenzéki sajtó, mind pedig az ellenzéki pártok ez a fajta szerepfelfogás- változás úgy látom, hogy nem sikerült. Ez a szerepváltozás meg kell, hogy jelenjen az ellenzéknél is. Most már a kommunikációnak nem azzal kellene foglalkoznia, hogy támadja a kormányt, hanem azok, akik őt támogatják, tehát az ellenzéket fogadják el, mint véleményt formáló az ellenzék vezetőit. Nekik kellene azokat a tanácsokat adniuk számukra, megerősíteni a kormányzati döntéseket, mellé állni, hiszen ebben az esetben összefogásra, összekapaszkodásra van szükség. Kizárólag így lehet túljutni ezen a problémán.”

– mondta a műsorban Perlaky-Papp József, krízisstratéga.

Ahogy láthattuk komoly késéssel erre rájött Gyurcsány Ferenc is, ezért a megengedőbb hangnem, de hát az internet nem felejt. Gyurcsány egyik legjobb haverja, párttársa, a DK elnökségi tagja például arról értekezett a közösségi médiában, hogy a kormány két területen is tud spórolni a koravírussal. Az egyik a tesztek, a másik pedig a nyugdíjasok. Tehát a kvízprofesszor szerint a kormány azt szeretné, hogy haljanak meg a nyugdíjasok, ami annyira elmebeteg gondolat, hogy megdöbbentő.

Hír TV