2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Informátor: A Pride, az ellenzék és a politikai haszonszerzés

Hír TV

2019. július 12., péntek 21:01

Az idei Budapest Pride felvonulás a Kossuth térről indult, a nemzet főterére érkezve először Steiner Kristóffal találkoztunk. Az egykori műsorvezető vállaltan homoszexuális. A ma már magát hivatásos történetmesélőnek nevező celebet az egyik legfontosabb kérdésről az azonos neműek gyermek örökbefogadásáról kérdeztük. Informátor című műsorunkban azonban a Pride valamennyi témájával kapcsolatban is igyekeztünk képbe kerülni.

Egyenlőség, azonos jogok és erősen kormányellenes hangnem, majd csók flashmob. Nagyjából így lehetne összefoglalni a látottakat és hallottakat. Az idei Pride felvonulás egyik újítása, hogy úgynevezett civil sátrakat is felkereshettek a résztvevők. Itt volt a Keresztények a Melegekért nevű szervezet is.

A Pride magyarul büszkeséget jelent, a résztvevők büszkén vállalják magukat, nemi identitásukat. 

A Budapest Pride fesztivál és felvonulás teljesen átpolitizált, jól mutatja ezt az is, hogy az ellenzéki pártok közül szinte mindegyik képviseltette magát. A politikusokat a homoszexuálisokat leginkább foglalkoztató témákban kérdeztük. Például az azonos neműek gyermek-örökbefogadásáról.

Ungár Péter nemrég coming outolt, vagyis bejelentette, hogy homoszexuális. Az LMP országgyűlési képviselője szerint az LMBTQ embereknek is azonos jogokkal kellene rendelkezniük, mint a többségi társadalomnak.

Az MSZP-s Gurmai Zitát pedig arról kérdeztük, hogy miért próbálnak politikai tőkét kovácsolni még a Pride-ból is.

Teljes adás:

Hír TV