2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Informátor

Informátor: A Pride, az ellenzék és a politikai haszonszerzés

Az idei Budapest Pride felvonulás a Kossuth térről indult, a nemzet főterére érkezve először Steiner Kristóffal találkoztunk. Az egykori műsorvezető vállaltan homoszexuális. A ma már magát hivatásos történetmesélőnek nevező celebet az egyik legfontosabb kérdésről az azonos neműek gyermek örökbefogadásáról kérdeztük. Informátor című műsorunkban azonban a Pride valamennyi témájával kapcsolatban is igyekeztünk képbe kerülni.

  • Informátor: A Pride, az ellenzék és a politikai haszonszerzés

Egyenlőség, azonos jogok és erősen kormányellenes hangnem, majd csók flashmob. Nagyjából így lehetne összefoglalni a látottakat és hallottakat. Az idei Pride felvonulás egyik újítása, hogy úgynevezett civil sátrakat is felkereshettek a résztvevők. Itt volt a Keresztények a Melegekért nevű szervezet is.

A Pride magyarul büszkeséget jelent, a résztvevők büszkén vállalják magukat, nemi identitásukat. 

A Budapest Pride fesztivál és felvonulás teljesen átpolitizált, jól mutatja ezt az is, hogy az ellenzéki pártok közül szinte mindegyik képviseltette magát. A politikusokat a homoszexuálisokat leginkább foglalkoztató témákban kérdeztük. Például az azonos neműek gyermek-örökbefogadásáról.

Ungár Péter nemrég coming outolt, vagyis bejelentette, hogy homoszexuális. Az LMP országgyűlési képviselője szerint az LMBTQ embereknek is azonos jogokkal kellene rendelkezniük, mint a többségi társadalomnak.

Az MSZP-s Gurmai Zitát pedig arról kérdeztük, hogy miért próbálnak politikai tőkét kovácsolni még a Pride-ból is.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!