2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Informátor

Informátor: A DK-nak még az önkormányzati választáson is az a célja, hogy leváltsa Orbán Viktort

Az ellenzéket semmi más nem tartja egyben, mint az Orbán Viktor iránti mérhetetlen gyűlölet és a hataloméhség - derült ki az Informátor című műsorból.

  • Informátor: A DK-nak még az önkormányzati választáson is az a célja, hogy leváltsa Orbán Viktort

A nyarat politikai szempontból általában uborkaszezonnak szokták nevezni. Az idei nyár azonban kicsit más volt, az önkormányzati választások közeledtével történtek érdekes dolgok, főleg az ellenzéki oldalon. – hangzott el az Informátor című műsorunkban. A kormánypártokkal szemben álló politikai formációk ismét abban látják a Fidesz-KDNP legyőzésének lehetőségét, ha összefognak, de most nem úgy fognak össze, mint Falus Ferenc idején még 2014-ben, amikor azért a többi párt is indított jelöltet. Most úgy szövetkeznek, hogy Budapesten szinte mindegyik ellenzéki párt beállt Karácsony Gergely mögé. A fővárosi mintát pedig egyre több vidéki nagyvárosban, illetve kisebb településen is megpróbálják bevetni.

A műsorban szó volt arról is, hogy a DK-nak még az önkormányzati választáson is az a célja, hogy leváltsa Orbán Viktort. Az ellenzéket semmi más nem tartja egyben, mint az Orbán Viktor iránti mérhetetlen gyűlölet és a hataloméhség. Ha nem így lenne, akkor elképzelhetetlen lenne az együttműködés és az olyan nyilatkozatok, mint Dobrev Kláráé:  

„A Jobbik elindult egy irányba, például elfogadja, hogy Magyarország csak az EU-n belül képzelhető el, egy olyan irányba, amely elfogadja mindazt az értéket, amit mi képviselünk.”

Dobrev Klára által most már hőn szeretett Jobbik korábban uniós zászlót égetett, illetve a volt elnöke arról beszélt, hogy reméli Magyarország minél előbb elhagyja az uniót és inkább a törökökkel szövetkezik. Vona Gábor korábban a következőket mondta:

„Én nagyon boldog lennék és bízom benne, hogy Magyarország minél hamarabb eltávozik az Európai Unió közösségéből és a valódi testvéreivel fog össze.” 

Z. Kárpát Dániel a Jobbik országgyűlési képviselője pedig a következőket nyilatkozta újságírói kérdésre:

- El tudta volna képzelni, hogy egyszer Gyurcsány Ferenccel egy platformra kerül?

- „Szerintem nem és azt sem tudtam volna elképzelni, hogy Orbán legnagyobb szövetségese Gyurcsány Ferenc lesz a magyar politikai életben. Arról megvan a személyes véleményem, hogy az önök és egyéb médiumok asszisztálása ez meddig tartható az Orbán-Gyurcsány szövetségben, dehát azt látjuk, hogy ez a két politikai szereplő egyáltalán nincs meg egymás nélkül, Orbán Viktor pedig most csak egy kávét kér, mert minden 2. parlamenti felszólalás azzal kezdődik, hogy Gyurcsány az ellenzék vezére.” 

A műsorban elhangzott az is, hogy a DK EP-képviselője azzal borzolta nemrégiében a magyar emberek kedélyét, hogy ő EP-képviselőként nem támogatja azt, hogy az Európai Unió kifizesse hazánk határvédelmi költségeinek a felét. Dobrev Klára a következőképpen válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre:

„Szeretném megkérdezni a nézőket, olvasókat, hallgatókat, hogy másfél millió forint méterenként egy kerítésnek, az egy reális ár? Még ha van is rajta 1-2 hőkamera? Önök másfél millió forintért építik a kerítést egyébként a családi házuknál, vagy mit tudnak építeni 1,5 millió ft-ból? Ekkora ez nagyjából egy méter.”

- Járt már a határzárnál egyébként?

- „Nagyon sok videót láttam a határzárról.”

- De járt már ott?

- „Nem jártam, viszont nagyon sokat láttam róla. Szerintem a nézők is látták, látták a drótkerítést, látták azokat a magaslesszerű nem túl katonainak kinéző épületeket, amire Orbán Viktor is felkapaszkodott, pontosan lehet tudni, hogy hogy néz ez ki.

…másfél millió forint.”

-Arra emlékszik, hogy a férje miniszterelnöksége idején 1 méter vagy km autópálya mennyibe került?

„Arra pontosan emlékszem, hogy minden egyes kilométer minden egyes költsége számonkérhetően ott van, vegye ki és nézze meg és majd utána kérje ki a határzár összes költségének ugyanilyen részletes bontását.” 

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején 3,2 milliárd forintból készítettek el egy kilométer autópályát. Úgy tűnik a feleség ezt már elfelejtette. – hangzott el az Informátor című magazinban.

A teljes műsor itt tekinthető meg:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!