2019. december 12.,
csütörtök, Gabriella napja

Az Informátor 100. adása

Hír TV

2019. június 7., péntek 20:55

100 adás, több mint ezer interjú, több tízezer megtett kilométer és rengeteg felejthetetlen jelenet. Az Informátor 2017 tavaszán még csupán ötlet volt, ma pedig már a 100. részt láthattuk. A jubileumi műsor az elmúlt 100 adás legjobb pillanataival indult, majd megszólalt az Informátor megálmodója, a műsorvezetők és a háttérben dolgozó kollégák mellett pedig kifejtették véleményüket politikai megmondóemberek és politikusok is a Hír TV Informátor című műsoráról.

Köztudott, hogy az Informátor nem egy semmiből érkező műsor, az ECHO TV-n elindult riportmagazin elődje több szempontból is a Hír TV egykori nagy sikerű és népszerű műsora a Célpont volt. Voltak és vannak is olyan készítők, akik mindkét műsorból kiveszik és kivették a részüket. Illetve közös a két műsor megálmodója is: a Célpontot és az Informátort is Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese találta ki.

Szikszai Péter szerint oknyomozó műsorra azért van nagy szükség, mert az Informátor által készített felvételek, illetve történetek gyakran bejárják az egész magyar sajtót, illetve a Hír TV más produkcióiban is fel lehet használni a riportok részleteit. Mint mondta, kell egy olyan magazin, amely elmegy külföldre, forgat és bemutatja, hogy mi valójában az igazság.

Heti rendszerességgel képernyőn Szarvas Szilveszter és Bohár Dániel látszódik, azonban azért, hogy az Informátor nézői hétről hétre azt láthassák, amit szeretnének, jóval több ember felel. Többek között, a műsor rendezője Simkó-Nagy Tamás, akinek az Informátor már emblematikussá vált díszletét is köszönhetjük. Fontos, ha egy néző véletlenül odakapcsol a tévére, akkor is rögtön tudja, hogy ez bizony az Informátor. Tehát úgy találtuk ki a snitteket, a képkivágásokat, hogy az rögtön felismerhető legyen - tette hozzá. 

 Az Informátorról mindenkinek megvan a véleménye, politikai megmondóembereknek és politikusoknak egyaránt:

Ifj. Lomnici Zoltán szerint az Informátor odamegy, az Informátor kap szitokból, kap a liberális keménykedésből intoleranciából, de ezáltal kivált érzelmeket. Olyan új helyzetet teremt, azokat kérdezi meg, akiket korábban nem kérdeztek - tette hozzá a jogi szakértő.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő eközben kitért arra, hogy az Informátornak köszönhetően olyan emberek, akik mondjuk nem beszélnek idegen nyelvet, akik nem utaznak olyan sokat, képben lesznek arról, hogy mi történik Svédországban, Dániában, Németországban, Olaszországban.

Budai Gyula, miniszteri biztos szerint követendő, hogy az Informátor készítői hozzámernek nyúlni olyan dolgokhoz, amihez senki más nem mer. Kedvenc Informátora a koppenhágai no-go zónákban forgatott rész volt. Úgy gondolja, a baloldali média vagy a baloldali sajtómunkások nem nagyon merték volna ezt felvállalni.

Az Informátor 100. adásának apropójából a műsor készítői megkérdezték Hollik Istvánt is. Az Informátor nem áll be a sorba szemben a nyugati liberális médiával, fel mer tenni kérdéseket olyanokat, amit Nyugat-Európában nem szabad vagy éppen nem illik, mer kérdezni és mer állítani olyan kérdésekben, amelyről Nyugat-Európában tilos beszélni - fejtette ki a kormányszóvivő.

Így a 100. adás végén a legfontosabbról sem szeretnénk megfeledkezni, a nézőinkről. Hatalmas öröm és büszkeség számunkra, hogy az elmúlt időszakban egy ennyire lelkes, érdeklődő és az Informátorra nyitott közösség jött létre. Azzal szeretnénk kifejezni a hálánkat és köszönetünket, hogy ígérjük, ugyanekkora erőbedobással folytatjuk. Köszönjük!

Hír TV