2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Hírvilág: Taroltak a bevándorlásellenes pártok Németországban és Olaszországban

Hír TV

2019. november 2., szombat 19:19

Megerősödtek a bevándorlásellenes pártok Németországban és Olaszországban is a regionális választásokon. Umbriában történelmi győzelmet arattak a jobboldali frakciók. Az emberek azután mondtak nemet a migrációt támogató erőkre, hogy a baloldali olasz kormány- hivatalba lépése óta- számos alkalommal adott engedélyt az NGO hajók kikötésére. Jönnek a részletek a Hír TV Hírvilág című műsorában.

Előrehozott választások - megszavazta az idő előtti voksolást a brit parlament.

Megszavazta a brit alsóház az előrehozott választások kiírását. A voksolást a tervek szerint december 12-én tartják. Az idő előtti szavazásnak még át kell menni a Lordok Házán valamint a királynőnek is alá kell írnia. Boris Johnson jelenlegi brit kormányfő korábban már háromszor próbálta kiharcolni az előrehozott választást, de az ellenzéki pártok eddig ezt nem támogatták.

Elnöki bejelentés - hírt adott az Iszlám Állam vezetőjének likvidálásáról Donald Trump.

Meghalt a világ legkeresettebb terroristája, Abu Bakr al-Bagdadi. Ezt Donald Trump amerikai elnök jelentette be televíziós beszédében, majd az Iszlám Állam is megerősítette. Az amerikai különleges alakulatok a szíriai Idlib tartományban bukkantak rá a terroristavezérre, aki felrobbantotta magát, nehogy élve kerüljön üldözői kezébe.

Erdőtüzek - több száz hektárnyi terület ég Kaliforniában és Ausztráliában.

Vörös riasztást adtak ki három amerikai megyére a dél-kaliforniai erdőtüzek miatt. A lángok már több mint 700 hektárnyi területen pusztítanak, de az erős szél miatt a tűz tovább terjedhet. Közben Ausztráliában több száz koalával végezhet a napok óta tomboló bozóttűz.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!