2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Hírvilág: Támadás - Két merényletet követett el az Iszlám Állam Tunézia fővárosában

Hír TV

2019. június 29., szombat 17:31

Egy rendőr életét vesztette, 5-en pedig megsebesültek, a tunéziai fővárosban történt 2 terrortámadásban.

Iszlám Állam célpontjai valószínűleg a rendvédelmi erők tagjai voltak. Az első merényletet egy rendőrautó mellett követték el, nem messze a tunéziai francia nagykövetségtől. Nem sokkal később egy másik merénylő felrobbantotta magát, ő már a terrorelhárító központ parkolójában. Az észak-afrikai ország kormányfője gyáva akcióknak nevezte a robbantásokat.

Tengeren - Olaszország továbbra sem kér az illegálisan érkezőkből

A holland zászló alatt hajózó és német segélyszervezet által üzemeltetett Sea Watch 3 hajó annak tudatában vette fel június elején Líbia partjainál a migránsokat, hogy a legközelebbi európai kikötőkbe, Olaszországba nem vihette őket.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter hetek óta hangsúlyozza, hogy a mentőhajó része a bevándorlókat szállító szervezett utaknak. Nem menekültekről, hanem szervezett bevándorlásról van szó. Az olasz politikus hozzátette, hogy a hajó kapitánya "piszkos politikai játékot" űz. Olaszország nem akar többé Európa egyedüli menekülttábora lenni.

Tiltakozás - Prágában az utcán és a parlamentben léptek fel a kormányfő ellen

Kudarcot vallott a cseh ellenzék kísérlete Andrej Babis kormányának megbuktatására. A prágai képviselőházban benyújtott bizalmatlansági indítványt leszavazták. A kormányfő ellen az utcán is tiltakoztak. Azután erősödtek fel a tüntetések, hogy az Európai Bizottság összeférhetetlennek nyilvánította Babis miniszterelnöki posztját és vállalkozói tevékenységét.

Babis szerint az ellene lefolytatott uniós vizsgálat országa destabilizációjára irányul, és kijelentette: az Európai Bizottság jelentése mögött a köztudottan Soros György által finanszírozott Transparenci International áll.

Hír TV

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!