2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Hírvilág: Nem büntették meg a román hatóságok az úzvölgyi incidens felelőseit

Hír TV

2019. június 15., szombat 19:55

Felháborítónak nevezte a külgazdasági és külügyminiszter, hogy Románia az erőszakos tiltakozók helyett, a békés tüntetőket bünteti. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az úzvölgyi temetőben készült felvételeken egyértelműen látható, amint a felheccelt tömeg az emlékező magyarokra támadva rombol a sírkertben. A román csendőrség viszont nem őket büntette meg, hanem a Kovászna megyei önkormányzat alelnökére szabott ki bírságot, amiért nem jelentették be időben, a székelyek június 6-i békés demonstrációját.

Megerősítik Mexikó déli határának védelmét az illegális bevándorlás megfékezésére.

Szinte teljesen leállhat a Mexikón át az Egyesült Államokba irányuló illegális bevándorlás. A két ország közötti egyezmény értelmében a mexikóiak megerősítik déli határuk védelmét. És ha kell, egyeztetnek a migránsok által tranzitországnak használt államokkal is.

Egy törvénytervezet ellen tüntettek Hongkongban.

Jogszabály-módosítás ellen tüntettek Hongkongban. A rendőrség könnygázt is bevetett, sokan megsérültek az összecsapásokban. A több ezer tiltakozó az új kiadatási törvényről szóló parlamenti ülést akarta megakadályozni. A módosítás értelmében ugyanis Kína politikai menekültek kiadását is kérhetné a tüntetők szerint. A blokád miatt a törvényhozás június 20-ra halasztotta az ülést.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!