2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hírvilág: Két hét alatt tízmillió munkanélküli lett az Egyesült Államokban

2020. április 5., vasárnap 19:55

Amerikában gyorsabban, néhány európai országban lassabban terjed a vírus; A svéd kormány továbbra sem lép fel szigorúan a járvány ellen; Észak-Macedónia is a NATO teljes jogú tagja lett. A hét legfontosabb külpolitikai eseményeinek összefoglalója.

 

Harcmező

Egyre több orvos és ápoló veszti életét a koronavírus elleni harcban. Csak Olaszországban már 60-nál is több orvos halt meg a fertőzés következtében. A hetek óta karanténban élő országban ennek ellenére biztató jelek is vannak. Az új betegek száma csökkenő tendenciát mutat. Az Egészségügyi Világszervezet szerint jó esély van arra, hogy ne romoljon tovább az olasz helyzet.

Egyre súlyosabb a járványügyi helyzet a koronavírus által leginkább sújtott Egyesült Államokban. Már több ezer ember vesztette életét, köztük egy hathetes csecsemő Connecticut államban. Naponta több tízezer új esetet regisztrálnak, a fertőzés már mind az 50 államban jelen van. A vírus miatti leállások következtében milliók vesztették el munkájukat.

Hezitálás

Továbbra is nyitva vannak az éttermek, boltok, kávézók Svédországban. A főváros utcái tele vannak járókelőkkel, focizó gyerekekkel. A skandináv országban nem vezettek be olyan kemény járvány-ellenes intézkedéseket, mint Európa többi országában, mert a kormány úgy véli, az intézkedések aránytalanul nagy kárt okoznának a gazdaságnak.

Harmincan

Amíg az Európai Unió országainak száma eggyel csökkent, addig a NATO-é eggyel nőtt. Harmincadikként Észak-Macedónia is a katonai szövetség teljes jogú tagjává vált. Egy olyan időszakban, amikor a NATO-nak is figyelnie kell a koronavírus-járványra és részt kell vennie a fertőzés elleni küzdelemben.

Teljes adás:

HírTV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!