2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Hírvilág: Illegális bevándorlás és Brexit

Hír TV

2019. augusztus 17., szombat 20:00

Illegális bevándorlás és Brexit. Évek óta változatlanul ez a két fő téma Európában - és a fordulatok ezen a héten sem maradtak el. Angela Merkel európai szinten kezelné a migrációt, ami Olaszországban tartós belpolitikai válsággal fenyeget. Londonban pedig a kormánybuktatás is szóba került. Ausztrália, az Egyesült Államok és Norvégia lövöldözéstől volt hangos. Amerikában pedig egy milliárdos rejtélyes halála is borzolja a kedélyeket. Ezekről is szó lesz a Hír TV Hírvilág című műsorában.

- Újabb állami szervezésű missziót sürget a tengeri migráció visszaszorítására a német kancellár. Az Európai Unió 2015-ben már indított egy akciót, de az illegális bevándorlók elosztása körüli viták miatt leállították a tengeri járőrözést. Olaszországban közben újabb belpolitikai vita bontakozott ki az Afrikából érkezőkről.

- Bizalmatlansági indítványt nyújt be az ellenzéki brit Munkáspárt a miniszterelnök ellen és arra készül, hogy ideiglenes kormányt állít. Közben a kormányfő azzal vádolta meg a Brexit ellenzőit, hogy összejátszanak Brüsszellel és meg akarják akadályozni a kilépést.

- Gibraltár feloldotta egy iráni tanker kihajózási tilalmát Európában. A Nagy-Britanniához tartozó város főminisztere szerint, hivatalos írásos biztosítékot kaptak Teherántól arra, hogy a hajó nem szállít olajat Szíriába. A politikus azonban hozzátette: még nem engedték el a tartályhajót, mivel Washington kérelmet nyújtott be a lefoglalására.

- Halálos áldozata is van az egyik Oslo-i mecsetnél történt lövöldözésnek, miután a rendőrség a környéken egy női holttestet is talált. A 17 éves lány az ámokfutó mostohahúga és a gyanú szerint ő végzett vele. Az elkövetőnek nem voltak társai és feltehetően muszlimokat akart gyilkolni.

- Újabb lövöldözés történt az Egyesült Államokban. Hat rendőrt meglőtt és több egyenruhást túszul ejtett egy férfi Philadelphiában. A kommandósok szabadították ki a rendőröket. A tettes elbarikádozta magát, de végül a hatóságok őrizetbe vették. A rendőrség szerint több, nagy erejű lőfegyver is volt nála. Az órákon át tartó túszdrámában több száz lövés dördült el.

- Komoly szabálytalanságok történtek abban a börtönben, ahol a kiskorúak megrontásával vádolt amerikai milliárdost, Jeffrey Epsteint őrizték - jelentette be a washingtoni igazságügyi miniszter. A milliárdos halálának körülményeiről egyre több ellentmondás kerül napvilágra. A 66 évesen meghalt férfinak kiváló kapcsolatai voltak az amerikai és a nemzetközi elittel.

- Késsel támadt a járókelőkre egy férfi Sydney belvárosában, egy embert megsebesített. A közelben találtak egy női holttestet is. Az elkövetőt a járókelők fogták le, amíg a rendőrök megérkeztek. A férfi azt kiabálta, hogy Allah Akbar! - de az ausztrál hatóságok nem tekintik terrortámadásnak az esetet.

- Kína figyelmeztette az egyre erőszakosabb hongkongi tüntetőket, hogy nem marad tétlen, ha tovább mélyül a válság a városban. A békés megoldás keresése érdekében Donald Trump személyes találkozóra hívta a kínai elnököt. Az amerikai külügyminisztérium pedig a hongkongi autonómia tiszteletben tartására szólította fel Kínát. A városállamban hetek óta tartanak a megmozdulások a kínai kormányzat növekvő befolyása ellen.

A teljes adás: 

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!