2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Hírvilág: Berlin feltételhez köti az újabb migránsok átvételét Olaszországból

2019. augusztus 3., szombat 17:12

Németország az utóbbi hetekben átvett migránsokat, most viszont azt közölték Berlinben, hogy csak akkor vesznek át újabb menedékkérőket Olaszországtól, ha engedélyezi a Sea-Eye német NGO egyik hajójának kikötését, fedélzetén 40 illegális bevándorlóval

Matteo Salvini olasz belügyminiszter hónapok óta rendszeresen figyelmeztet arra, hogy a civilnek mondott hajók valószínűleg együttműködnek az embercsempészekkel, ezért valójában nem mentőhajók, hanem taxiként szállítják az embereket. Az olasz ezért hatóságok csak akkor engedélyezik ezeknek a hajóknak a kikötését, ha akad olyan európai ország, amelyik hajlandó befogadni az illegális bevándorlókat.

Németország az utóbbi hetekben átvett migránsokat, most viszont azt közölték Berlinben, hogy csak akkor vesznek át újabb menedékkérőket Olaszországtól, ha a római kormány engedélyezi a Sea-Eye, vagyis Tengeri Szem nevű német NGO egyik hajójának, az Alan Kurdinak a kikötését, fedélzetén 40 illegális bevándorlóval.

Ezt zsarolásnak nevezte az olasz belügyminiszter. Matteo Salvini szerint, ha a német NGO valóban szívén viseli a migránsok sorsát, Tunéziába kellene mennie. A politikus hangsúlyozta, hogy a német kormány követelése is azt bizonyítja, hogy a legtöbb európai állam saját menekülttáborának tekinti Olaszországot.

Hollandiában betiltották a nyilvános helyeken a burka viselését

A szigorítás bevezetését a bevándorlásellenes Szabadságpárt vezetője még 2005-ben vetette fel, de a parlament képviselői csak tavaly júniusban szavazták meg. A jogszabály nem engedélyez semmiféle, az arcot eltakaró fátyol vagy kendő viselését az iskolákban, a közlekedési eszközökön, a kórházakban és a közhivatalokban. Továbbá nem hordható csak a szemet szabadon hagyó nikábot sem. A tilalom nem terjed ki az arcot szabadon hagyó, csak a hajat, illetve a homlokot részben eltakaró hidzsáb viselésére.A törvénysértők 150 eurós, azaz mintegy 50 ezer forintos bírságra számíthatnak.

Több mint ötvenen meghaltak az utóbbi évek legsúlyosabb brazíliai börtönlázadásában

Két rivális bűnbanda csapott össze a büntetés végrehajtási intézményben. Az erőszak órákig tartott. A lázadók túszul ejtették két őrt is, őket végül szabadon engedték, mivel nem ellenük irányult a véres akció. 16 rabot lefejeztek, a legtöbben azonban megfulladtak, miután a fogvatartottak számos matracot felgyújtottak, a börtön több szárnya is lángra kapott. Az 5 órán át tartó összecsapásokban összesen 57 elítélt vesztette életét. A halottak névsorát még nem állították össze, ezért a hozzátartozók kétségbeesetten várakoznak a börtön bejáratnál. A hatóságok szerint semmi előjele nem volt az incidensnek.

 

Hír TV 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!