2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Hírvilág: Az egész keresztény világ Jézus születését ünnepelte

Hír TV

2019. december 28., szombat 19:55

Karácsony - A héten az egész keresztény világ Jézus születését ünnepelte, Továbbjutás - Meglepetés a horvát elnökválasztás első fordulójában; Tüntetés - Ismét összecsaptak a kormányellenes demonstrálók a rendőrökkel Hongkongban; Tűzvész - Ausztráliában továbbra sem tudják megfékezni a lángokat.

 

Horvátországban januárban újra elnökválasztást tartanak

Kisebb meglepetést okozott a vasárnapi horvátországi elnökválasztás eredménye. A várakozásokkal ellentétben Zoran Milanovics volt miniszterelnök végzett az élen. Rajta kívül Kolinda Grabar-Kitarovics leköszönő államfő jutott tovább a második körébe.

Az egész keresztény világ Jézus születését ünnepelte

Az egész keresztény világ Jézus születését ünnepelte. A Mikulás már szenteste elindult Lappföldről, hogy elvigye az ajándékokat a gyerekeknek. Szent Miklós utódja útja során az összes kontinenst bejárta.

Sötétség uralja az emberek szívét, ezért békét és megvilágosodást sürgetett Ferenc pápa karácsonyi üzenetében. A Szent Péter bazilika erkélyéről elmondott beszédében a szentatya sorra vette a világ konfliktusok és szenvedés dúlta térségeit, majd Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és az egész világra.

Újabb összecsapások Hongkongban

Ismét összecsaptak Hongkongban a kormányellenes tüntetők a rendőrökkel. A feketébe öltözött demonstrálók kirakatüvegeket törtek be, és randalírozni kezdtek a nagyváros több pontján. A rendőrök könnygázt vetettek be ellenük, és több tiltakozót előállítottak.

Továbbra sem tudják megfékezni a lángokat 

Megkezdték a bozóttüzek okozta károk felmérését Ausztráliában. Ettől függetlenül Új-Dél-Wales államban nagyjából száz helyen képtelenek eloltani a tüzet. Sokfelé az egész termést elpusztította a természeti csapás és rendkívül értékes szőlőültetvényeket emésztettek fel a lángok. Szeptember óta 9 halálos áldozatot követelt a tűzvész.

Teljes adás: 

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!