2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Több száz programmal várja az érdeklődőket az Ördögkatlan Fesztivál

2016. augusztus 3., szerda 11:05

Négy településen mintegy 100 színházi produkció, csaknem 140 koncert és 150 kiállítás, valamint cirkuszi produkciók és táncbemutatók várják az érdeklődőket. Kedden kezdődött Dél-Baranyában a kilencedik Ördögkatlan Összművészeti Fesztivál.

A Villányi-hegység négy falujában – Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Villánykövesden – öt nap alatt több mint 600 program közül válogathat a közönség. Az Ördögkatlan attól egyedi, hogy nemcsak a színház, a zene és az irodalom, de a képzőművészet különböző ágai is bemutatkoznak. A művészeti ágak élvonala mellett bemutatkozhatnak a kísérleti műhelyek is.

„Nagyon klassz, nagyon emberi léptékű. Fesztiválnemzet lettünk, mindenhol fesztiválok vannak. Én húsz meg tíz évvel ezelőtt kinézegettem, most már félve megyek ki, mert olyan sokan vannak, és olyan nehéz megközelíteni sokszor, de ez teljesen emberi léptékűnek tűnik. Nagyon szimpatikus, szerény, autentikus” – mondta Kamarás Iván színművész.

A fesztivál célja a kezdetek óta, hogy bemutassa a magyar kultúra és művészet gazdagságát.

„Próbáljuk megtartani a határainkat, a kezünkben tartani, amennyire csak lehet, hiszen ketten vagyunk Bérczes Lacival erre a rengeteg programra. A jövő évit még tervezzük, a tizediket, ez már felnőttkorosztálynak számít. Akkor tervezünk egy »best of Ördögkatlant«, az elmúlt kilenc év legjobbjaiból, aztán meglátjuk, hogy így tudjuk-e tartani még a kezünkön. Ha igen, akkor visszük tovább a huszadikig” – nyilatkozta Kiss Mónika szervező.

A fesztiválra a szervezők mintegy ötvenezer látogatót várnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!