2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Szigorúbb lesz a beléptetés a Szigetre

2016. augusztus 8., hétfő 17:54, frissítve: hétfő 18:03

Szigorúbb lesz a beléptetés idén a Sziget Fesztiválra a terrorfenyegetettség miatt. A névre szóló karszalagok a mentők munkáját is segíthetik.

Már készülődnek az óbudai Hajógyári-szigeten az idei Sziget Fesztiválra. Gerendai Károly a Hír TV-nek azt mondta, hogy a terrorfenyegetettség miatt szigorúbb intézkedéseket léptetnek életbe már a beléptetésnél is. „Most arra is figyelnünk kell, nehogy valamilyen olyan dolog történjen, hogy a csomagellenőrzés előtt már megtörténjen… Ezért megszemélyesítjük a belépőket, mindenkinek fényképes igazolvánnyal kell igazolnia magát, amit összekötünk a karszalag sorszámával, az alapján kapja a karszalagot, amivel beazonosítható lesz. Mi nem látjuk a továbbiakban ezeket az adatokat, de az illetékes hatóságok le tudják futtatni a saját rendszerükbe és ki tudják szűrni, ha valaki körözési listán szerepel például” – fogalmazott a főszervező.

A beléptetésnél a korábbiaknál több biztonsági ember lesz. A Sziget technikai vezetője azt mondta, együttműködnek majd a tűzoltókkal és a rendőrséggel is. „Körülbelül 1500 fős biztonsági személyzet az, amelyik kiszolgálja ezt a több százezer látogatót, és a kialakuló időjárási veszélyekre, technológiai veszélyhelyzetekre, esetleges fenyegetettségekre megvannak azok a biztonsági protokollok, hogyha bármi hirtelen helyzet fennáll, arra van egy felkészült csapat és tud erre folyamatosan reagálni” – közölte Benis Dániel.

A mentők is készülnek a fesztiválra. „A főszezon éjszaka történik, akkor kilenc mentőegységgel veszünk részt az egészségügyi biztosításban, négy rohamkocsiorvossal. Négy esetkocsi, ápolóval és mentőtiszttel. Illetve négy mentőkocsi ápolóval, gépkocsivezetővel. Valamint sürgősségi profilú ambulancia áll a Sziget-látogatók rendelkezésére. De biztosítottuk, hogy mentőhelikopter három helyszínen le tud szállni a Sziget területén” – emelte ki Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

A Honvédkórház is megerősített ügyelettel készül. Zacher Gábor szerint a névre szóló karszalagok az ápolásra szorulók azonosítását is megkönnyíthetik. „Lesz egy kódleolvasónk, amit nagyon köszönünk, mert ez jelentős előrelépés, hiszen nem »állítólag holland fickó«-ként fog szerepelni, hanem rögtön a nevét és egyéb adatait is le tudjuk olvasni. Az elmúlt években a visszajutás jelentett gondot, hogy elmagyarázzuk: az egyes villamosra fölszállsz, aztán, hogy a hosszú zöldre ennyi meg annyi megálló. Terveink szerint lesz visszajárat is” – jegyezte meg a sürgősségi osztályvezetője.

A szervezők szerint a Szigeten idén is legalább 100 ezren buliznak majd esténként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!