2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Nagyszombaton indul az első hajó

2015. április 1., szerda 10:42, frissítve: szerda 10:51

Gőzerővel készül 169. szezonjára a balatoni hajózási társaság. A menetkész hajókon már csak takarítani kell. Az első hajó hagyományosan húsvét előtt, nagyszombaton indul el a siófoki kikötőből. Április 4-től hétvégenként már menetrendszerűen közlekednek a hajók a tavon.

A Szent Miklós lesz az idén az első hajó, amelyik nagyszombaton kifut a kikötőből. A 2001-ben Törökországban gyártott hajót két ezer lóerős motor hajtja, és 550 főt tud egyszerre szállítani. „A jobb főmotornak a koromtalanítása majdnem két hónapot vett igénybe, és ezután álltunk neki a hajó összes műszaki berendezésének a javításának, felkészítésének, kipróbálásának, ellenőrzésének. Most pedig a hajó nagytakarítása folyik” – fogalmazott Molnár Endre, a Szent Miklós hajóparancsnoka.


Az első hajó ünnepélyes indítása régóta hagyomány a Balatonon. Aznap Balatonfüredről mindenki ingyen utazhat rajta. A hajózási társaság az idén nem emel árakat. „A szezon április 4-én indul, akkor csak pár kiemelt állomás vesz részt az indításban, tehát Siófok, Füred, Tihany és Fonyód, és ezt követően május 1-jétől lesz az úgynevezett tavaszi menetrend, akkor már bővített választékkal és bővített hajóállománnyal, és több kikötő kapcsolódik be a rendszerbe” – nyilatkozta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A szezon egyik újdonsága a Siófok katamarán lesz, amelyet teljes átalakítás és akadálymentesítés után júliusban állítanak szolgálatba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!