2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Olimpiai álom Erdélyben 11:00

Mozgás éjszakája: húszezren vettek részt

2015. június 28., vasárnap 11:41, frissítve: vasárnap 11:49

Több mint húszezren sportoltak együtt a Mozgás éjszakáján 3500 négyzetméteren. Tizenhat sportág közül lehetett választani. Az idei kedvencek a szalsza, a zumba és a jóga. Az estét Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg.

Roller, hulahoppkarika, tollaslabda, pingpong – mindegy, csak mindenki mozogjon. „Nem voltam még eddig ezen a rendezvényen, most először érkeztem, de szerintem ez fantasztikus dolog. Jó a hangulat, mindenki mozog, mi kell még?” – fogalmazott Révész Ildikó.

Volt olyan szülő, aki a gyerekével érkezett. „Nagyon fontosnak tartom a mozgást, és szeretném neki is megmutatni ennek az örömét” – mondta Nagy Dezdemóna. Gergő, a kisfia a futást szereti a legjobban.

„Nekem mindenképpen nagy esemény lesz az éjféli futás. Egy elég kemény héten vagyok túl. Ezzel együtt 100 kilométer fölött leszek a héten” – nyilatkozta Tóth Ferenc.

Összesen tizenhat sportágat lehetett kipróbálni, közülük egyértelműen a jóga volt a favorit, ez idén divatsportnak számít. A futás is egyre népszerűbb. Sokan olyan sportot választanak, amely kevés helyigénnyel jár, és otthon is el tudják végezni a mozdulatokat.

„Szeretném, ha minél többen tudnák azt, hogy mennyire fontos a mozgás ahhoz, hogy megőrizzék az egészségüket. Úgy gondoljuk, ha minden évben egy nagy eseményben emlékeztetjük erre az embereket, akkor ez nagyon maradandó élménnyé válik” – nyilatkozta dr. Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója.

Hajnali négyig több mint húszezer ember sportolt egyszerre, harmincmillió kalóriát elégetve. Csaknem huszonötezer kilométert futottak le és százezer kilométert kerékpároztak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!