2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Kétszáz versenyző fogott lapátot

2015. június 27., szombat 20:05, frissítve: szombat 20:12

Tizenegy csapat versengett a balatonföldvári sárkányhajó-bajnokságon. Kétszáz versenyző fogott lapátot a sikerért. A versenyt különleges helyszínen, a Balaton legrégebbi és legnagyobb kikötőjében tartották, ahol a sárkányhajók kedvéért ma a menetrend szerinti hajózás is szünetelt.

A balatonföldvári sárkányhajó-gyorsulásibajnokságon gyorsan zajlottak az események. Egyszerre két csapat mérkőzött száz méteren, az eredmény fél percen belül kiderült. „Teljesen fölösleges itt gondolkodni, húzni kell az elejétől a végéig, mint az őrült” – mondta Tar Mihály főszervező.

A sárkányhajózás egyre népszerűbb sport, hiszen könnyű beletanulni. A tizenkét méteres hajóban elöl egy dobos, hátul pedig egy kormányos segíti az evezősöket.

Balatonföldváron egész évben van lehetőség sárkányhajózni. „Fix üléses, tízevezős osztályban tizenöt éve rendezünk országos bajnokságot is. Ez a paletta bővült a sárkányhajózással egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően a tavalyi évben, amikor a vízisport-egyesületünk két darab sárkányhajót tudott vásárolni” – számolt be Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere.

Az idei sárkányhajó-bajnokságra tizenegy csapat nevezett, a résztvevők mind amatőrök, leginkább baráti társaságok és munkahelyi közösségek jelentkeztek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!