2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A kis Sauda már össze is szokott a csapattal

2017. január 19., csütörtök 20:35

Már a nagyközönség is láthatja a fővárosi állatkert idei első újszülöttjét, a kis zsiráfborjút. Nevéről közönségszavazás döntött, így kapta a Sauda nevet, ami arabul „jó szerencsével megáldott”-at jelent.

Csak kukucskált a karámjából a fővárosi állatkert legfiatalabb zsiráfborjúja, aki épp az év első napján jött a világra. Sauda 170 centiméterrel született, egyéves koráig kizárólag anyatejjel táplálkozik. A kis nőstény zsiráf gyorsan fejlődik, már össze is szokott a többiekkel.

„Most az összes zsiráf együtt van, illetve a hímnek van egy kis különszobája, de egyébként a csapat együtt van, ez egészen új dolog. Merthogy tegnap lettek véglegesen összeszoktatva. Amikor megszületik a kicsi, akkor az első napokban teljes nyugalomra van szüksége, utána már meg tudjuk mutatni a látogatóknak, de még mindig elkülönítve van az anyukájával a szülőszobában” – magyarázta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A zsiráfok télen egy fedett épületben vannak, ugyanis nem bírják a hideg időjárást. Nem úgy, mint a szibériai tigris. Ez a fajta megfelelő takarmányozás mellett akár a –40 fokkal, jéggel vagy hóval is könnyedén megbirkózik. Ahogy a perzsa leopárd is. „Télállók persze, de több energiafogyasztással tudják csak a testhőmérsékletüket fenntartani, tehát magasabb energiatartalmú táplálékot kell adni nekik télen” – tette hozzá a szóvivő.

Az állatkertben a fejlesztéseknek köszönhetően a prérikutyákon kívül minden állat látható télen is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!