2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Zella és Nanook baromira nem értenek egyet, de majd a macska megmondja

Hír TV

2018. június 15., péntek 20:14, frissítve: péntek 20:49

Ellentmondásba keveredett két német szakértő a nemzeti válogatott vébészereplését illetően. Egy stuttgarti jós elefánt szerint a német csapat a csoportkörből se jut tovább, a jövőlátó jegesmedve szerint viszont a németek a végső győzelemre is esélyesek. Az oroszok jós tapírral próbálnak rendet tenni az előrejelzések között, de a legmegbízhatóbbnak mégis egy macska tűnik.

Zella ormánya nem hisz a világbajnoki címvédőben. A stuttgarti elefánt szerint rég volt ilyen gyenge német válogatott, talán a csoportból se jutnak tovább. Zella szerint 3 meccsen csak 2 pontot szereznek.

„A német csapatnak Zella nem sok jót jósol, döntetlen Mexikó és Svédország ellen, aztán vereség Dél-Koreától. Valószínűleg csak a német csapat felkészítő mérkőzéseiből indult ki, amikor nem volt túl erős a válogatott” – kommentált az állatkert igazgatója, Thomas Kölpin.

Az afrikai elefánt gyaníthatóan részrehajló, szerinte Szenegál nyeri a vb-t, Uruguay és Dánia előtt. Hozzá képest a gelsenkircheni állatkert szakértője már integrálódott a német társadalomba. Nanook a jegesmedvebocs szerint a Nationalelf menetrendszerűen átgázol mindenkin.

„Nanook előbb a német dobozból ette ki a halakat, ez biztos győzelmet jelent. Mexikó számára nem sok jót jelent a német meccsen, hogy az ő dobozukat Nanook egyszerűen széttépte” – szólt az elemzés.

Nanook és Zella csak magánszorgalomból jósolgat, de az orosz vébének félhivatalos jövőlátó állata is van: Achilles, a szentpétervári Ermitázs múzeum egerész macskája. Jól kezdte a vébét: eltalálta az orosz győzelmet Szaúd-Arábia ellen.

„Tavaly Achilles 4-ből 3 mérkőzést eltalált a konföderációs kupán. Ráadásul a negyedik meccsen egyszerűen csak nem tippelt semmit, nem evett a kekszből, és az a meccs döntetlen lett, tehát végső soron mindet eltalálta” – közölte a múzeum szóvivője, Maria Haltunen.

Achillesnek még Oroszországon belül is van versenytársa: Kleopátra, a tapír, Nyizsnij-Novgorodból. Ő a hétvégi Svédország–Dél-korea meccsre tippelt svéd győzelmet. „A mi jósunk egy tapír, ami ugye Brazíliából, Dél-Amerikából származik, tehát mindenkinél jobban ért a focihoz” – mutatott rá az állatkert vezetője, Vlagyimir Geraszimov.

Vadállatokkal azóta jósoltatnak focieredményt, hogy a 2010-ben Paul, a polip szinte tökéletesen végigtippelte a vébét. 14-ből 12 mérkőzést talált el. Azóta volt már látó disznó az ukrán–lengyel Eb idején, és jós teknős a 2014-es brazil vébén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!