2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Színes

Záporoznak az óriási compók az RSD-n

Három rekordlistás compót is fogtak az elmúlt időszakban a Ráckevei-Soroksári Duna-ágból (RSD). Az egyik hal 200 grammal maradt el az abszolút elsőségtől, és az országos rekordttól sem volt messze.

  • Záporoznak az óriási compók az RSD-n

Szinte megállás nélkül töltik fel a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára a nagyobbnál nagyobb halakat. Az utóbbi néhány napban nem volt hiány a nagy pontyokból, harcsákból, és három darab termetes compó, illetve egy „lapátdévér” is tiszteletét tette a parton.

Időrendi sorrendben az első doktorhalat szeptember 17-én, szombaton 10 óra 25 perckor fogta Paczolay Marianna (Neptun Horgász Egyesület) az RSD főágából, Ráckevénél.

A 2,170 kilós és 41 centiméteres compó szeles időben, ötperces fárasztást követően került szákba. A horgász fenekezős módszerrel, 0,20-as monofil zsinórral és 10-es horoggal érte el a sikert. A csali kukorica volt. 

Egy nappal később, szeptember 18-án, vasárnap szinte azonos időben, délelőtt 10 órakor Dömsödnél György István (Neptun Horgász Egyesület) tarthatott a kezében egy egészen kapitális példányt, egy 3,200 kiló compót.

Feeder boton 0,25-ös monofil zsinór és 14-es horog alkotta a szereléket, a csali pellet volt, a fárasztás szeles időben 10 percet vett igénybe. 

A 3,200 kilós egyed olyannyira számít nagynak, hogy az RSD rekordlistáján az egyéb halak kategóriájában az 5. helyre került fel.

Az előtte lévő négy pozícióban – egy márnát leszámítva – csak doktorhalak találhatók. György István nem sokkal, egészen pontosan 200 grammal maradt el az abszolút elsőségtől. A rekordlistát Farkas Árpád (Csepel Horgász Egyesület) vezeti egy 2019 júniusában fogott 3,400 kilós példánnyal. 

Érdekesség, hogy az országos rekordlistát egy 3,74 kilós compó vezeti 1992-ből, és azt is az RSD-ből fogták, de mivel akkor minden bizonnyal még nem létezett az RDHSZ adatbázisa, így lehetséges, hogy azt Farkas Árpád vezeti. 

A harmadik rekordlistás compót (2,500 kiló, 48 centi) szeptember 24-én, szombaton 9 óra 40 perckor csalta horogra Flaisz Gábor (Peremvárosi Horgász Egyesület).

A szintén az RSD főágából kikerül hal Ráckevén, a Kerekzátony-szigetnél csábult el ananászos pelletre, amelyet feeder boton, 0.35-ös monofil zsinóron és 6-os horgon tálaltak elé.

 

 

 

Az egyéb halak között említést érdemel még Takács Ferenc (Dömsödi Horgász Egyesület) 2,700 kilós dévérkeszege, amelyet Dömsédnél akasztott halibut pellettel szeptember 24-én, szombaton hajlani 2 órakor borús, ködös időben.

 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!