2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Színes

Világszerte sok város és magánember is csatlakozott a Föld órája nevű akcióhoz

Idén is világszerte nagyon sok város és magánember csatlakozott szombaton a Természetvédelmi Világalap (WWF) klímavédelmi akciójához, a Föld órájához.

  • Világszerte sok város és magánember is csatlakozott a Föld órája nevű akcióhoz

A 2007-ben indult kezdeményezés keretében szerte a világon helyi idő szerint 20 óra 30 perckor egy órára lekapcsolták városok, emblematikus épületek díszkivilágítását, hogy felhívják a figyelmet a környezet- és a klímavédelem fontosságára.

Elsőként Új-Zélandon és Ausztráliában kapcsolták le a lámpákat. Az új-zélandi Aucklandban a Sky Tower, az ausztráliai Sydneyben a híres operaház, Németországban a berlini Brandenburgi kapu, Párizsban az Eiffel-torony, a Vatikánban pedig a Szent Péter-bazilika is sötétbe borult egy órára, de részt vett az akcióban Szingapúr, Tokió és Moszkva is. Egy órára Budapesten is lekapcsolták díszkivilágítást.

Tavaly már 190 ország vett részt az akcióban, és évről évre rengeteg magánember is lekapcsolja a lámpákat otthonában erre az órára.

"A Föld órájában a világon többmillió ember hívja fel a figyelmet arra, hogy többet kell tennünk a klímaváltozás ellen és az élő bolygónkért" - jelentette ki Marco Vollmar, a WWF németországi részlegének a vezetője. A WWF főigazgatója, Marco Lambertini pedig azt mondta: "legyen szó a beporzást végző méhek vagy a halak pusztulásáról, az erdőterület fogyatkozásáról, vagyis a biodiverzitás csökkenéséről, egyre csak gyűlnek a bizonyítékok arra, hogy a természet rohamosan pusztul."

A szervezet az idén arra is fel akarta hívni a figyelmet, hogy a természetrombolás mértéke összefügg az olyan világjárványok kialakulásának valószínűségével, mint amilyen a koronavírus-járvány is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!