2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Vasember ruhában akar repülni? – már kapható a boltokban

MTI

2018. július 19., csütörtök 11:34, frissítve: csütörtök 11:54

Vasember, a Marvel szuperhőse ruhájával bővült a londoni Selfridges áruház kínálata: a testtel irányított, sugárhajtású ruhából mindössze kilenc darabot bocsátanak áruba, darabját 340 fontért.

A Vasember-ruha a pilóta karjára és hátára erősített, öt darab, kerozin hajtotta mikrogázturbinából, valamint háromdimenziós nyomtatással készült részekből áll. Az öltözéket a test mozgatásával lehet irányítani.

A csaknem 27 kilogrammos ruhát az igazi Vasemberként is emlegetett brit feltaláló, Richard Browning által alapított Gravity Industries nevű technológiai vállalat készíti.

Az öltözék óránként 51 kilométeres sebességgel tud száguldani és 3658 méter magasra képes felrepülni, noha a Selfridges közelében tartott szerdai bemutatón Browning mindössze néhány méter magasra emelkedett vele biztonsági okokból.

Browning szerint a ruha percenként négy liter üzemanyagot fogyaszt lebegő helyzetben, vagyis 3-4 percig kényelmesen lehet repülni vele. A cég jelenleg azon dolgozik, hogy meghosszabbítsa a repülési időt.

Az érdeklődők alaposan szemügyre vehetik az öltözéket az áruházban és le is tesztelhetik azt a VR (virtuális valóság)-technológia révén.

Akik úgy döntenek, hogy meg is vásárolnak egy öltözéket, képzést kapnak a használatáról.

A Vasember-filmekben Robert Downey Jr. alakítja a szuperhőssé átalakuló Tony Stark milliárdos gyáriparost.

(MTI)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!