2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Színes

Újra élénkül az illegális orrszarvúvadászat

A járványügyi korlátozások lazulásával párhuzamosan élénkül az illegális orrszarvúvadászat a Dél-afrikai Köztársaságban, főleg a kevésbé védett magánrezervátumokban.

  • Újra élénkül az illegális orrszarvúvadászat

A mélypontot jelentő 2020. évi 394-gyel szemben tavaly 451 orrszarvú esett vadorzók áldozatául, ami 15 százalékos növekedés - jelentette be kedden a dél-afrikai nemzeti parkok igazgatósága, a Sanparks.

A tavalyi veszteség 24 százalékos csökkenést jelent a 2019-ben, a koronavírus-járványt megelőző évben elpusztított 594 állathoz képest, a hathatós biztonsági intézkedéseket életbe léptető nagy nemzeti parkokban 247-ről 209-re csökkent a tülkükért megölt rinocéroszok száma, azonban aggasztóan megemelkedett a magánrezervátumokban.

A vadorzók 327 orrszarvút a nemzeti parkokban vagy az állami rezervátumokban öltek meg 2021-ben, 124 állatot a magánrezervátumokban.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) attól tart, hogy véget ért a szünet, amelyet a koronavírus-járvány okozott a vadorzásban 2020-ban, és "a korlátozások feloldásával az orvvadászok is visszatértek". Úgy tűnik, hogy az újra aktivizálódó vadorzók a kisebb, magántulajdonban lévő vadasparkokat vették célba, mivel azok könnyebben támadhatók.

A Dél-afrikai Köztársaság kulcsfontosságú szerepet tölt be a kihalás fenyegette faj védelmében, mert a világ vadon élő orrszarvúinak 80 százaléka ott található.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarországnak ismét igaza lett

Magyarországnak ismét igaza lett

A tudományos állásfoglalás szerint 2050-ig a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül. Magyarország régóta atomenergia-párti, amely miatt számos kritika érte. Most úgy tűnik, a dubaji klímacsúcson fordulat történt a nemzetközi közösség álláspontjában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek december 1-én este indultak útjukra a fővárosban. Öt kilométernyi fényfüzér, 140 ezer energiatakarékos LED-izzó díszíti a járműveket. A fényflotta január 7-ig közlekedik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!